FC Groningen C1 pakt op Corpus de volle buit tegen Go Ahead Eagles C1.

Dinsdag 16 februari 2016 om 19:46

Met een mooie zege van FC Groningen B1 op de koploper en twee prima thuisoverwinningen was het een goede voetbalzaterdag voor onze jeugdteams. Enkel D1 ging onderuit terwijl de wedstrijd van de A-junioren werd afgelast.

Teams Locatie Groningen
ALMERE CITY FC B1 1-3 FC GRONINGEN B1
1-0 (25.), 1-1 Daniel van Kaam (38.), 1-2 Jhurrey Margaritha (65.), 1-3 Sam Crowther (75.)

opstelling FCG B1 Mats Roorda, Daniel Camara Bos, Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen, Mees Gootjes (67.Ousmane Barry), Daniel van Kaam (76.Wilko van der Kooi), Kolbeinn Finnsson, Sam Crowther, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha.
De B-junioren van FC Groningen leverden een puike prestatie door in Almere van de koploper te winnen. “Vandaag zag ik een team dat zich wilde revancheren op een slechte serie,” zei trainer Sander van Gessel. “Het streven is om bij de eerste zes te eindigen en ons te plaatsen voor de eredivisie. Iedereen heeft dus ook wel door dat er wat moet gebeuren. Dat besef was er vandaag zeker want vanaf het begin zaten we goed in de wedstrijd.” De FC was de bovenliggende partij en legde een aantal goede aanvallen op de mat. Toch was het de thuisploeg die de leiding nam. Vlak voor rust werd het gelijk. Een aanval over Kolbeinn Finnsson en Martijn van Maastrigt werd door Daniel van Kaam doeltreffend afgerond. Na rust moest de FC vol aan de bak. Van Gessel: “Zij speelden opportunistisch waardoor we veel moesten duelleren en vechten om de tweede bal. Van daaruit probeerden we aan voetballen toe te komen en dat deden we goed.” Met een hakbal schoot Jhurrey Margaritha de groenwitte formatie aan de leiding. Sam Crowther besliste in de slotfase de wedstrijd. “Na het doelpunt van Margaritha kenden we een prima fase. De tegenstander wilde wel maar wij verdedigden goed en werden vanuit de omschakeling gevaarlijk. Dit was een goede teamprestatie en deze wedstrijd was weer een stap in de goede richting,” aldus Van Gessel.
FC GRONINGEN C1 3-0 GO AHEAD EAGLES C1
1-0 Remco Balk (7.), 2-0 Giovanni Zwikstra (46.), 3-0 Giovanni Zwikstra (49.)
opstelling FCG C1 Daan Reiziger, Julian Fluks, Pim Betzema, Leonel Miguel, Thomas Poll, Max Hamelink (60.Tom van der Werff), Remco Balk, Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra, Joshua Sion, Kian Slor (53.Romano Postema).
Zonder al te veel problemen heeft de ploeg van trainer Bote Talsma de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles in winst om weten te zetten. Al na zeven minuten kwam de thuisploeg aan de leiding. Remco Balk krulde de bal van buiten de zestien op schitterende wijze in het doel. In de 22ste minuut liet de FC de kans om de voorsprong te verdubbelen liggen. Na handspel in de zestien werd de toegekende strafschop hoog overgeschoten door Joshua Sion. Groenwit kwam na de hervatting scherp uit de kleedkamers en zag Giovanni Zwikstra (schot gered en kopbal op de paal) bijna scoren. Lang bleef een doelpunt echter niet uit. Eerst tikte Zwikstra van dichtbij binnen waarna hij ook trefzeker was op een voorzet van Sion. FC Groningen kreeg nog volop kansen op meer doelpunten. Zo redde de doelman op een inzet van Remco Balk, schoot Romano Postema voorlangs en werd een kopbal van Pim Betzema ook uit het doel gehouden.
FC VOLENDAM D1 2-0 FC GRONINGEN D1
1-0 (47.), 2-0 (48.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Rob Vegt, Emircan Gulge, Sietze de Klerk, Bastiaan Renkema, Redzer Veenkamp, Bjorn Meijer, Stijn Hensema, Olivier van der Tuin, Rida Ajouaou, Luciano Valente. Wissels: Jesse Glasbergen, Milan Drayer, Maurilio de Lannoy, Owen van der Vlag.
Voor de tweede maal, en met dezelfde cijfers, ging FC Groningen D1 onderuit tegen de oranjehemden uit Volendam. Het eerste half uur verliep doelpuntloos. “We speelde prima in de eerste helft. De organisatie stond goed en zonder kansen te creeeren hadden we controle over de wedstrijd,” zei trainer Arjen Jorritsma. Na rust ging de thuisploeg er alsnog met drie punten vandoor. Halverwege viel de openingstreffer uit een hoekschop en dertig seconden later lag ook de tweede treffer in het mandje. Aan Groningse zijde kreeg Bjorn Meijer de enige kans. Hij wachtte echter te lang met schieten. “Na rust gingen zij met name over de zijkanten wat fysieker en sneller spelen. De tweede helft was onze kant minder. We hadden wel een gelijkspelletje verdiend,” aldus Jorritsma.
FC GRONINGEN D2 7-1 FRISIA D1
1-0 Thom van Bergen (14.), 2-0 Revelino Slagveer (16.), 3-0 Gilanni Bos (17.), 4-0 Gilanni Bos (23.), 5-0 Nilay van der Ploeg (26.), 6-0 Jorg Schreuders (29.), 7-0 Revelino Slagveer (38.), 7-1 (60.)
opstelling FCG D2 Swen Venema, Fofin Turay, Xander de Wilde, Jay Kuiper, Milan Schaaphok, David Brouwer, Nilay van der Ploeg, Revelino Slagveer, Thom van Bergen, Jorg Schreuders, Gilanni Bos. Wissels: Aaron van den Berg, Romano Huizinga, Maxim Mariani, Roy Mos, Menno Mulder, David van der Werff.
De eerstejaars D-pupillen van FC Groningen, derde op de ranglijst, waren op dreef tegen Frisia D1 dat een plaats lager stond. Aanvankelijk moest de thuisploeg er nog wat in komen maar nadat de eerste treffer, een kopbal van Thom van Bergen uit een corner van Nilay van der Ploeg, viel was er geen houden meer aan. In de daaropvolgende vijftien minuten scoorde de FC namelijk nog eens vijf treffers. De vierde kwam voort na knap doorzetten van Thom van Bergen die zijn wilskracht zag beloond met een doelpunt van Gilanni Bos. Vijf minuten voor rust kon het eerste gevaar van de gasten genoteerd worden. Swen Venema was echter op zijn hoede. In het tweede half uur scoorde de ploeg van trainer Byron Bakker nog maar eenmaal maar dat was wel de mooiste van de wedstrijd. Romano Huizinga kwam door over links en uit zijn pass maakte Slagveer fraai de zevenklapper vol. Kansen waren er nog volop maar de laatste, en tevens hele mooie, treffer viel aan de andere kant. Een prima wedstrijd van FC Groningen D2 dat in dit duel de stijgende lijn van de laatste weken wist door te zetten.