string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen C1 lijdt dure nederlaag.

Dinsdag 24 maart 2015 om 17:29

In de strijd om een top-3 klassering hebben de C-junioren van FC Groningen drie punten verloren.

AFC C1 4-2 FC GRONINGEN C1
1-0 (2.), 2-0 (23.), 2-1 Wilko van der Kooi (35.), 2-2 Werner Bouma (41.), 3-2 (56.), 4-2 (65.)

opstelling FCG C1 Olav Faber, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Alagie Jabbie, Rick Boyer (55.Max de Jong), Mees Gootjes, Nick Kleen (36.Ashraf Hezam), Werner Bouma, Mark te Velde, Sammy Crowther, Wilko van der Kooi.
De Groningers konden bij winst koploper worden en een eerste echte stap zetten richting de nieuw te vormen eredivisie. Dat lukte niet na de nederlaag in Amsterdam bij AFC. “De tegenstander maakte veel oorlog en hanteerde de lange bal,” zei trainer Hugo Alves Velame. “We kregen dus ruimte om te voetballen maar het was vooral in de eerste helft te onrustig. Daarnaast kregen we twee onnodige doelpunten tegen.” Toch kwam de groenwitte formatie terug in de wedstrijd. Op slag van rust maakte Wilko van der Kooi op fraaie wijze de aansluitingstreffer.
Hugo Alves Velame: “Dat was ook in een fase waarin we rustig aan de bal waren. Dat hebben we na rust voortgezet. Toen speelden we echt goed. We konden goed de vrije man vinden en het positiespel was prima verzorgd.” In die fase maakte Werner Bouma op aangeven van Van der Kooi de 2-2. Na balverlies nam de thuisploeg wederom de leiding en over die tegenslag kwam FC Groningen niet meer heen. “De ploeg raakte in de war en ging mee in het spel van de tegenstander. Het is jammer dat we vandaag voetballend niet constant waren,” aldus de trainer.
Zaterdag mag FC Groningen C1 opnieuw aan de bak. Dan staat op Corpus den Hoorn de puntenwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Aanvang van die wedstrijd is 13.15 uur.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’