FC Groningen C1 incasseert zevenklapper.

Zaterdag 04 oktober 2014 om 21:42

In de enige thuiswedstrijd van de dag leden de C-junioren van FC Groningen een forse nederlaag tegen AZ C1. Alleen FC Groningen D2 pakte vandaag de volle buit. Opvallend was verder de winst van SC Cambuur D1 dat daardoor de koppositie in de Eerste Divisie C veroverde.

Teams Locatie Groningen
DWS B1 5-4 FC GRONINGEN B1
0-1 Sander de Grote (21.), 1-1 (30.), 2-1 (36.), 3-1 (45.), 4-1 (65.), 4-2 Luuk Kuipers (67.), 5-2 (77.), 5-3 Ibrahim Dumduya (78.), 5-4 Ozan Kokcu (80.)
opstelling FCG B1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Daan Wijma, Mathijs Elderman, Daniel Bouman (74.Luke Millar), Sander de Grote (26.Dennis Molema), Mehmet Gencer, Noel Wever (67.Ibrahim Dumduya), Ozan Kokcu, Ebrar Yildirim (47.Tim Riksman).
De B-junioren van FC Groningen gingen in Amsterdam ten onder tegen DWS B1. “Een verdiende zege van DWS,” vond trainer Marcel van Buuren. Via een doorkopbal van Sander de Grote nam groenwit nog wel de leiding. Daarna ging het met name verdedigend mis. “Ik ben teleurgesteld in de tegendoelpunten. Drie daarvan kregen we namelijk tegen uit standaardsituaties. Dat is juist iets waar we elke week op hameren tijdens trainingen,” zei Van Buuren. In de slotfase kwamen de gasten van een 5-2 achterstand nog wel terug maar een punt zat er niet meer in. Van Buuren: “De wil om te winnen was bij DWS groter dan bij ons. Daarnaast was dat klein beetje extra ook meer bij hun aanwezig. Maar het grootste probleem is dat we de goals te simpel weggeven.”
FC UTRECHT B2 1-0 FC GRONINGEN B2
1-0 (70.)

opstelling FCG B2 Bram Pikkemaat, Givancy Phillips, Tom van de Looi, Jan Hup, Oege Sietse van Lingen, Mark Westra, Marc Vegter (75.Daphny Phillips), Daniel Teune, Tom Boezerooy (60.Teun Cools), Martijn van Maastrigt (65.Werner Bouma), Jhurrey Margaritha.
Op Zoudenbalch won de thuisploeg dankzij een treffer tien minuten voor tijd. Trainer Sander van Gessel was met name tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. “We speelden prima voor rust en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Als team verdedigden we goed en gedisciplineerd.” Uit een directe vrije trap scoorde FC Utrecht het enige doelpunt van de wedstrijd. In de slotminuut raakte Tom van de Looi nog de paal waarna de rebound voor een leeg doel over werd geschoten. “In de tweede helft was het een stuk rommeliger aan beide kanten en werd veel de lange bal gehanteerd. Er waren kansen over en weer,” vertelde Van Gessel.
FC GRONINGEN C1 1-7 AZ C1
1-0 Wilko van der Kooi (4.), 1-1 (7.), 1-2 (15.), 1-3 (16.), 1-4 (22.), 1-5 (33.), 1-6 (46.), 1-7 (47.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Alagie Jabbie, Tapmahoe Sopacua, Gabriel Fernando, Mees Gootjes, Nick Kleen, Max de Jong (40.Rick Boyer), Wilko van der Kooi (36.Ken Raghoebar), Mark te Velde (36.Ashraf Hezam), Sammy Crowther.
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en nam snel de leiding. Een vrije trap van Gabriel Fernando werd door Wilko van der Koop ingekopt. Toch was het daarna AZ dat het initiatief nam en doeltreffend in de afronding bleek. Met name de tweede (lob over doelman Roorda) en de vierde treffer (schot in de kruising) waren juweeltjes. In de tweede helft maakte de ploeg uit Alkmaar in de 47ste minuut de zevenklapper vol. De ploeg van trainer Hugo Alves Velame kreeg daarna zeker nog kansen. Zo misten zowel Nick Kleen als Alagie Jabbie vrij voor de doelman. Schotpogingen van Ashraf Hezam en Gabriel Fernando zag de Alkmaarse doelman over gaan.
FC TWENTE C2 4-1 FC GRONINGEN C2
1-0 (7.), 2-0 (12.), 3-0 (15.), 4-0 (44.), 4-1 Jules Anakotta (51.)
opstelling FCG C2 Nick van Leeuwen, Julian Fluks (20.Max Hamelink), Leonel Miguel, Pim Betzema, Quinten Anakotta, Jarno Deuring (36.Jules Anakotta), Gerwin Heidema, Joris Reiziger (36.Giovanni Zwikstra), Remco Balk, Joshua Sion (20.Harold Kwant), Sven Jager (21.Tariq Lancelot).
De onder-14 ploeg liet het afweten in Hengelo en werd dan ook op een flink pak slaag getrakteerd. Trainer Gerard Wiekens was duidelijk over het spel van zijn ploeg in de openingsfase. “In de eerste minuut hadden zij al twee keer kunnen scoren. Dat zegt wel iets over hoe we aan de wedstrijd begonnen.” De goals kwamen alsnog vrij snel want binnen een kwartier stond de thuisploeg met 3-0 voor. “De eerste twintig minuten was ongelooflijk. Iedere aanval van Twente was gevaarlijk. We dekten niet goed en in de duels hielden we ons in.” Na rust ging het beter maar een goed resultaat zat er nooit echt in. “We werden wat agressiever en feller in de duels. Ook kwamen we er meer uit en konden we wat meer naar voren verdedigen. Dat was het verschil met de eerste helft,” aldus Wiekens.
PEC ZWOLLE D1 1-1 FC GRONINGEN D1
0-1 Romano Postema (32.), 1-1 (60.)
opstelling FCG D1 Stein Barkhuis, Jort Stuiver, Marco Hut, Daan Scholtens, Jimi van Halen, Tom van der Werff, Joel van Kaam, Corvin Braun, Marshelon Pourier, Jesper de Backer, Kian Slor. Wissels: Yannick Hettinga, Romano Postema, Nout de Groot, Max Wolfs, Job van Dijk.
In de slotseconden verspeelden de tweedejaars D-pupillen van FC Groningen de winst in Zwolle. Vlak na rust namen de Groningers de leiding via een treffer van Romano Postema. De FC verzuimde daarna het duel op slot te gooien. Trainer Arjen Jorritsma over de wedstrijd: “We hebben onnodig puntenverlies geleden. Zij scoorden uit hun enige kans van de wedstrijd terwijl wij het eerder af hadden moeten maken.” Kian Slor, Jesper de Backer, Joel van Kaam en Romano Postema misten mogelijkheden op meer Groningse treffers. “We speelden matig en waren niet overtuigend genoeg,” concludeerde Jorritsma.
FRISIA D1 2-5 FC GRONINGEN D2
Doelpunten: Tijs Mulder 3, Maurilio de Lannoy, Bjorn Meijer.

opstelling FCG D2 Owen van der Vlag, Rob Vegt, Emircan Gulge, Redzer Veenkamp, Bastiaan Renkema, Sietze de Klerk, Tijs Mulder, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Luciano Valente, Maurilio de Lannoy. Wissels: Stijn Hensema, Milan Drayer, Revelino Slagveer, Liam Tyler.
De jongste jeugdploeg van FC Groningen stapte in Leeuwarden met drie punten van het veld. Een vroege achterstand werd door Maurilio de Lannoy ongedaan gemaakt. Na rust scoorde Tijs Mulder driemaal waardoor de tweede driepunter van het seizoen werd geboekt. De afgelopen week stond het verdedigen centraal en in dit duel was trainer Bote Talsma daar content mee. “Tegen Frisia maakten we de ruimtes snel klein. Het samenwerken hierin verloopt ook steeds beter. Daar leverde iedereen een bijdrage aan. We houden dat stapje voor stapje langer vol. Complimenten wat dat betreft voor het hele team. Het resulteerde in dat we weinig kansen hebben weggegeven. Door de ruimtes klein te maken vergroten we de kans om in duel te komen, voor de tegenstander te komen of achter de tegenstander te blijven. Hierin kunnen we echter nog groeien. Op de momenten dat we dit wel goed uitvoerden, creeerden we kansen waaruit enkele mooie doelpunten werden gescoord. Een terechte overwinning tegen een prima tegenstander.”
Teams Locatie Leeuwarden

SC CAMBUUR C2 1-4 AJAX C2
1-0 Kian Visser (17.), 1-1 (26.), 1-2 (37.), 1-3 (54.), 1-4 (70.)
opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Robert Polee, Sil Bos (40.Rik de Boer), Jens van der Heide, Feike Zijlstra, Koen Kribben (36.Kevin de Vries), Job Zwager, Pieter Abe de Jong, Chiel Kuiper (60.Deno Alejo), Mark van der Meer, Kian Visser.
VITESSE D1 1-3 SC CAMBUUR D1
1-0 (6.), 1-1 Jhondly van der Meer (12.), 1-2 Milan de Koe (14.), 1-3 Quinten Lamsma (35.)
opstelling SCC D1 Levi de Ron, Bas Verbree, Martijn Ferwerda, Willem de Boer, Dylano van Dijk, Milan de Koe, Quinten Lamsma, Jhondly van der Meer, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Brett Minnema, Maurice Lap, Jorrit Miedema, Andries Venema, Milan Smit.