FC Groningen brengt 3.900 mensen actief in beweging in tweede kwartaal 2021

13 juli 2021

FC Groningen wil bewegingsarmoede oplossen in het achterland van de club. Het is de maatschappelijke missie van de Trots van het Noorden. De club heeft dit omschreven in het strategische beleidsplan ‘2020-2025 Samen naar de Grote Markt’. FC Groningen wil iedere leeftijdscategorie aanmoedigen in beweging te komen middels de Meer & Beter beweegprogramma’s. Het afgelopen kwartaal bracht FC Groningen door middel van diverse beweegprogramma’s ruim 3.900 mensen in alle leeftijdscategorieën in beweging.

FC Groningen zet in op sportparticipatie door via de Stichting FC Groningen in de Maatschappij en samen met haar partners voetbal aan te bieden in de regio. Voldoende beweging is de minimale vereiste om het maximale uit jezelf te halen. De basis voor een gezonder en gelukkiger leven.

1920x1080_poster_13_07_2021-2

FC Groningen Scholentour
Een leven lang sporten begint door kinderen op jonge leeftijd te laten zien hoe leuk en goed voldoende bewegen voor een mens is. Wanneer kinderen vroeg beginnen met sport, is de kans groter dat ze dit hun hele leven blijven doen. Daarom zet FC Groningen stevig in op de FC Groningen Scholentour.
 
FC Groningen is twee seizoenen geleden gestart met de Scholentour en heeft het streven om komend schooljaar alle basisschoolkinderen uit de provincie Groningen in de klassen 3 tot en met 8 te bezoeken. Het team van trainers van Stichting FC Groningen in de Maatschappij neemt hierbij een gymles over waarbij wordt ingezet op breed motorische ontwikkeling. Onlangs heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond het project omarmd en een samenwerkingsverband met FC Groningen afgesloten. Het afgelopen kwartaal werd aan 2.080 een speciale FC Groningen gymles aangeboden.
 
Trainen als een Prof
FC Groningen Trainen als een Prof organiseerde het afgelopen kwartaal vele verschillende activiteiten. Zo ging de club tijdens de meivakantie On Tour bij verschillende verenigingen in de regio. Ook werden er trainingsdagen en keepersdagen georganiseerd op Sportpark Corpus den Hoorn. Eéndaagse activiteiten of trainingen die onderdeel uitmaken van een cyclus. Liefst 1.483 kinderen in de leeftijd tussen 6 en 14 deden dit afgelopen kwartaal mee aan een van de activiteiten FC Groningen Trainen als een Prof.
 
Voor de jongste jeugd – 2 tot en met 5 jaar – stond de afgelopen weken iedere zondagochtend een FC Groningen training op het programma op het voetbalveld van Velocitas. Onder de noemer FC Groningen Voetjebal maakten tientallen enthousiaste jongens en meisjes samen met hun ouders of grootouders op spelenderwijs kennis met voetbal en bewegen. De cyclus trainingen werd afgesloten met een gezamenlijk bezoek aan Euroborg waarbij een ontmoeting met mascotte Groby en voetballen aan de rand van het hoofdveld uiteraard niet mochten ontbreken.  
 
FC Groningen Oldstars
Na ruim een jaar te hebben stilgestaan vanwege de coronapandemie, mochten de FC Groningen OldStars afgelopen kwartaal eindelijk weer het veld op voor de wekelijkse voetbaltrainingen. Hoewel de trainingsvormen nog in aangepaste vorm moesten worden afgewerkt, waarbij anderhalve meter onderlinge afstand werd gewaarborgd, trokken 30 FC Groningen OldStars hun kicksen weer aan voor de trainingen walking football. De trainingen worden tegenwoordig op Sportpark Corpus den Hoorn georganiseerd, onder de rook van het TopsportZorgCentrum en op de velden waar Stichting FC Groningen in de Maatschappij meerdere beweegprogramma’s draait.
 
Tijdens de balkonbeweegdag georganiseerd in samenwerking met het Ouderenfonds en partner Menzis, trokken de OldStars naar Scheemda voor een beweegclinic bij een verzorgingstehuis uit dat dorp. In totaal werden 120 senioren tijdens deze activiteit geenthousiasmeerd om mee te bewegen.
 
Kids United
Niet alleen de FC Groningen OldStars mochten weer starten met hun trainingen, ook de leden van Kids United schitterden weer op het voetbalveld. Kids United is het door FC Groningen geadopteerde G-voetbalteam. Naast trainingen werd in samenwerking met FC Emmen, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles een vriendschappelijk toernooi georganiseerd in het kader van de ‘Bijzondere Eredivisie.’ Liefst 150 leden van Kids United stonden het afgelopen kwartaal eindelijk weer op het voetbalveld.

Fit met FCG

Sociale activering/ Fit met FC Groningen
De 16 deelnemers van het project Sociale Activering zijn de afgelopen weken stug doorgegaan met hun voetbaltrainingen en workshops. De deelnemers die om wat voor reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt worden in een traject van een half jaar door FC Groningen middels sport en begeleiding geactiveerd en in beweging gebracht richting een opleiding, werk of een werkleertraject.
 
FC Groningen is dit kwartaal gestart met een nieuw project: Fit met FC Groningen. Een eerste groep van 25 deelnemers, allen supporter van de Trots van het Noorden, komt de komende periode meerdere keren bij elkaar in Euroborg om samen te sporten en fit te worden. Naast sporten bestaat het programma uit diverse workshops en bijeenkomsten over gezond leven. De eerste groep deelnemers van Fit met FC Groningen komt actief in beweging en zet samen met de voetbalclub zodoende een eerste stap naar een gezonder en gelukkiger leven.
 
FC Groningen moedigt alle deelnemers van de maatschappelijke projecten aan lekker te blijven sporten en kijkt uit naar het derde kwartaal van dit kalenderjaar waarbij het vele supporters in alle leeftijdscategorieën in beweging wil brengen. Interesse in de projecten van Stichting FC Groningen in de Maatschappij? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief door een FC Groningen Account aan te maken. 

Laatste nieuws