FC Groningen bracht afgelopen kwartaal liefst 10.309 mensen meer en beter in beweging

14 april 2022

Stichting FC Groningen in de Maatschappij heeft in het eerste kwartaal van 2022 liefst 10.309 mensen actief in beweging gebracht. Via diverse beweegprogramma’s werden kinderen en volwassenen van alle leeftijden geactiveerd Meer en Beter te bewegen. Een overzicht. 

Infographic Hans - Versie 2_Tekengebied 1

De trainers van FC Groningen gingen in de eerste maanden van 2022 bij tientallen scholen langs in het kader van de FC Groningen Scholentour. Liefst 5.175 basisschoolleerlingen kwamen op deze wijze in contact met de Trots van het Noorden en het beweegprogramma. De Scholentour wordt afgetrapt met een gymles verzorgd door FC Groningen waarna de school een handboek krijgt om binnen een zesweeks durend programma de kinderen Meer en Beter te laten bewegen. Naast de Scholentour deden 3.346 mee aan het project Scoor een Boek! Een project in samenwerking met Biblionet Groningen en Groningen Forum waarin meer bewegen en meer lezen wordt gestimuleerd. FC Groningen doet dat onder meer via beweegenergizers.

FCG OT - uiting

FC Groningen Trainen als een Prof bereikte afgelopen drie maanden 1.026 kinderen via één van de voetbalactiviteiten. Net als de komende meivakantie ging FC Groningen in de Voorjaarsvakantie On Tour en werd op verschillende sportparken training gegeven. Daarnaast waren er onder meer trainingen bij de FC Groningen Voetbalschool. Kinderen die zich nog willen opgeven voor FC Groningen On Tour in de meivakantie kunnen dit doen via deze link. De trainers komen langs op liefst 11 sportparken.
 
Trainen in de Wijk kende in Musselkanaal afgelopen kwartaal een speciale editie. Aanvaller Paulos Abraham was te gast en beantwoordde allerlei vragen van enthousiaste deelnemers. Meer dan 100 kinderen kwamen naar de voetballocatie om lekker te gaan voetballen en een handtekening van Abraham te scoren. In totaal bereikte FC Groningen met Trainen in de Wijk, waarbij trainers van de FC na schooltijd op voetbalpleintjes een training verzorgen 270 jongeren.
 
Via de langer lopende programma’s Fit met FC Groningen en Sociale Activering werden 30 personen weer geactiveerd om in beweging te komen. Door middel van clinics kwamen 138 mensen in aanraking met een van de Meer en Beter bewegenprogramma’s van de FC. FC-supporters die willen werken aan fitheid en lifestyle kunnen zich gratis inschrijven voor het programma Fit met FC Groningen. Een nieuwe groep start op 11 mei. Voorafgaand aan honorering van deelname volgt een intakegesprek. Meld je hier aan.
 
De Meer en Beter bewegenprogramma’s zijn voor alle leeftijden en alle doelgroepen. Via Old Stars Sports zorgde Stichting FC Groningen in de Maatschappij ook in het eerste kwartaal van 2022 voor beweegactiviteiten voor senioren. Liefst 164 deelnemers van 60 jaar of ouder waren actief, onder meer met Walking Football van de club. Wederom waren de trainingen van Kids United ook weer prachtig om te zien. De 150 leden van de door de FC geadopteerde G-voetbalselectie trainden iedere week keihard en met veel plezier. Een team van Kids United vertegenwoordigt FC Groningen tijdens de Bijzondere Eredivisie. Ga zo door en zet ‘m op jongens en meiden!

scholentour2

Laatste nieuws