FC Groningen blijft winnen!

Maandag 13 april 2015 om 12:01

Afgelopen zondag speelde FC Groningen haar tweede thuiswedstrijd van de week. Dit keer geen bekerwedstrijd, maar een competitiewedstrijd tegen SC Cambuur.

Max Vorenkamp was bij de wedstrijd aanwezig als Junior Reporter. Hij maakte voor ons een verslag van de wedstrijd. Deze is hieronder te lezen.
Natuurlijk mogen wij niet vergeten te vermelden dat er voorafgaand aan de wedstrijd 14 Junior Club-leden met een spelers, scheids- of grensrechter het veld op liepen. Dat waren Rafael Knip, Max Steendam, Jordy Vries, Bram van der Ploeg, Tygo Daan Nieborg, Sebastiaan Betten, Job Slotegraaf, Niels Klaver, Bram Krook, Frank Beukema, Benjamin van Dijken, Sanne Woortman, Lilian Sloots en Jari Sloots.
In de rust van de wedstrijd streden 5 GWB-leden tijdens de Gasunie Shoot-Out bokaal. Herwin Boskma, Rutger van Bergen, Vince Haak, Wouter Keultjes en Alex Gorissen wisten allemaal het net te vinden. Niet allemaal even vaak, waardoor Herwin, Vince en Alex door zijn naar de finale!

Naam: Max Vorenkamp
Leeftijd: 13 jaar
Datum: 12 april 2015
Wedstrijd: FC Groningen – SC Cambuur
Favoriete speler: Albert Rusnàk

Opstelling:
Padt, Lindgren, Botteghin, Kappelhof, Burnet, Kieftenbeld, Tibbling, Mahi, Chery, Rusnàk, de Leeuw.

Scoreverloop:
1 – 0    1e minuut        Chery
1 – 1    6e minuut        Rosheuvel
1 – 2    27e minuut      Botteghin (eigen doelpunt)
2 – 2    56e minuut      Tibbling
3 – 2    82e minuut      Van der Velden

1e helft
De aftrap is genomen en na één minuut is het al raak. Tjaronn Chery scoort
een prachtig doelpunt en dan vijf minuten later, in de 6de minuut, is het alweer raak. Rosheuvel maakt de 1 – 1 voor SC Cambuur. In de 12e minuut een hands bal van SC Cambuur, dus een vrije bal voor FC Groningen. De vrije bal werd genomen door Tjaronn Chery maar hij ging er niet in door een goede redding van Nienhuis. In de 27e minuut, na een aantal gemiste kansen van FC Groningen, wordt het 1 – 2 door een eigen doelpunt van Botteghin. Na 45 minuten spelen fluit scheidsrechter Liesveld af bij een stand van 1 – 2 voor SC Cambuur.

Tussenstand:
1 – 2
2e helft:
In de 2de helft is er aan de kant van SC Cambuur één keer gewisseld. Wout Drost is gewisseld door Calvin Mac-Intosh. Na 52 minuten wordt er ook bij FC Groningen gewisseld: Hans Hateboer komt erin voor een geblesseerde Lorenzo Burnet. Vier minuten later is het
2 – 2 door een prachtig afstandsschot van Tibbling. In de tussentijd heeft FC Groningen ook nog gewisseld: Topscoorder Michel de Leeuw wordt gewisseld door Nick van der Velden. De eerste gele kaart in de wedstrijd is in de 66ste minuut voor SC Cambuur, speler Mart Dijkstra. In de 80e minuut wisselt SC Cambuur voor de tweede keer: Marlon Pereira komt erin voor Mart Dijkstra. Een paar minuten later wordt het 3 – 2 door Nick van der Velden. In de 90ste minuut wordt Mimoun Mahi gewisseld voor Bacuna en na 93 minuten voetballen fluit Liesveld voor het einde.