FC Groningen blijft in druk bezocht Siddeburen op 0-8 steken.

Dinsdag 03 juli 2012 om 21:49

FC Groningen heeft dinsdagavond de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2012/2013 met 0-8 gewonnen. Daarmee bleef de ploeg van trainer Robert Maaskant in en tegen Siddeburen ver af van de gestelde doelstelling vooraf: een score van 0-17. Positief was het grote aantal bezoekers op Sportpark Ewensborg, namelijk 2.450.

In Siddeburen trad een combinatieteam aan van ZNC, Muntendam, Hoogezand en het organiserende VV Siddeburen. De Trots van het Noorden had er een taaie kluif aan. Bij FC Groningen bleven de internationals Género Zeefuik, Tim Sparv, Maikel Kieftenbeld en Leandro Bacuna nog aan de kant. Het viertal is pas sinds maandag in training. Het eerste doelpunt viel na een kwartier spelen, door David Texeira. Tot aan de rust volgden nog vier Groningse treffers van achtereenvolgens De Leeuw, Ajilore, opnieuw Texeira en Kostic.
Grote score
Zoals tot nu toe gebruikelijk wisselde Maaskant zijn gehele elftal na rust. Binnen drie minuten tekende Paco van Moorsel voor de 0-6 en leek de FC alsnog naar een grote score uit te lopen. Dat liep echter anders. Pas vijf minuten voor tijd was het Jonas Ivens die een treffer aan het Groninger totaal toevoegde en zette een eigen doelpunt de eindstand op het bord. Trainer Robert Maaskant was na afloop kort en duidelijk: “We hebben vanavond te weinig goals gemaakt.”
VV Siddeburen – FC Groningen 0-8 (0-5)
Scoreverloop: 16. Texeira 0-1, 20. De Leeuw 0-2, 29. Ajilore 0-3, 44. Texeira 0-4, 45. Kostic 0-5, 48. Van Moorsel 0-6, 84. Ivens 0-7, 86. 0-8 eigen doelpunt
Eerste helft: Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kappelhof, Burnet; Ajilore, De Leeuw, Kwakman; Schet, Texeira en Kostic
Tweede helft: Van der Lei; Francisco, Ivens, Renken, Johansson; Hiariej, Van Moorsel, Keurntjes; Letschert, Suk en Batbay