FC Groningen bindt Suslov nog langer

28 januari 2022

FC Groningen heeft het contract met Tomas Suslov opengebroken en een nieuwe overeenkomst met hem gesloten. De 19-jarige Slowaaks international staat nu tot medio 2026 onder contract in Euroborg. Suslov had bij de Trots van het Noorden nog een verbintenis tot medio 2025. Afgelopen zomer was hij één van de jongste spelers op de eindronde van het EK en dit seizoen is Suslov onbetwist basisspeler bij FC Groningen. De Slowaak speelde tot nu toe 53 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden, waarin hij drie keer scoorde.

Suslov kleedkamer

Tomas Suslov heeft zich ontwikkeld tot een speler die op veel aanvallende posities én op het middenveld inzetbaar is. Hij kwam in 2018 over van 1. FC Tatran Presov, waar hij al op 15-jarige leeftijd in het onder-19 team van de club speelde. Hiermee was Suslov de jongste speler in die competitie. Daarnaast heeft het talent de meeste selecties achter zijn naam staan voor de nationale jeugdteams van Slowakije onder-15 en onder-17.
 
Hoewel de overeenkomst met de Slowaak dus nog drieënhalf jaar doorliep, wilde FC Groningen laten zien dat het vertrouwen in Suslov groot is door hem een nieuw vierenhalf-jarig contract voor te leggen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus: “Met name dit seizoen heeft Tomas een sterke ontwikkeling doorgemaakt en laten zien over zeer specifieke kwaliteiten te beschikken. Hij is een speciale speler met een bijzonder spelinzicht, fysiek sterk en behendig aan de bal. Daarnaast bezit hij met zijn temperamentvolle strijdwijze het juiste FC Groningen-DNA. Tomas is op een positieve wijze overtuigd van zijn eigen capaciteiten. Een mooie karaktereigenschap, die past bij winnaars. Niet voor niets ging dit seizoen al een aantal keren de aanvoerdersband om zijn arm, ondanks zijn nog jonge leeftijd.”

Suslov fledderus

Suslov is een aanpakker, zo stelt Fledderus. “Elke training en elke wedstrijd levert hij strijd. Naast de overtuiging die hij zelf heeft, hebben ook wij dat vertrouwen in zijn kwaliteiten. Wij zijn dan ook heel blij dat we Tomas nog langer aan ons hebben weten te binden, want voor zijn talent is doorlopend belangstelling uit binnen- en buitenland. Wij zien in Tomas één van onze sterkhouders richting de toekomst en met dit nieuwe contract willen we hem belonen en uitstralen dat we werken aan het langer binden en behouden van onze grootste talenten. Tomas weet dat hij nog veel progressie kan maken en met onze specialisten en faciliteiten in het TopsportZorgCentrum gaan wij hem daarbij helpen. En door dit nieuwe contract te tekenen, spreekt hij geloof uit in onze sportieve plannen en de toekomst van de club.”

Suslov achterzijde shirt

Laatste nieuws