FC Groningen bindt Radinio Balker

20 januari 2021

FC Groningen heeft Radinio Balker gecontracteerd. De verdediger komt aan het einde van het huidige seizoen transfervrij over van Almere City FC. De 22-jarige Balker tekent ingaande medio 2021 bij de Trots van het Noorden een overeenkomst van drie seizoenen, met een extra optiejaar.

Radinio Balker werd geboren op 3 september 1998 in Amsterdam en speelde bij ASC Waterwijk en AVV Zeeburgia voordat hij in de opleiding van Almere City FC terecht kwam. De verdediger debuteerde op 14 december 2018 in het betaalde voetbal als basisspeler in het thuisduel met Jong Ajax. Balker kwam tot op heden tot 49 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan 46 als basisspeler. Daarin maakte de fysiek sterke verdediger twee goals. Balker is met Almere City FC dit seizoen volop in de strijd om het kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie en staat met zijn ploeg op een tweede plaats van de ranglijst.

20210109RadinioBalker020

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is heel tevreden dat FC Groningen erin is geslaagd Balker te binden. “Radinio is een sterke centrale verdediger, die wij al ontzettend lang volgen. Hij heeft alle voorwaarden die wij zoeken in een centrale verdediger; hij is snel, fysiek sterk, beschikt over duelkracht en is daarnaast ook goed en rustig aan de bal.”
 
Al eerder heeft Fledderus geprobeerd Balker binnen te halen. “We hadden ook toen al flinke concurrentie, er was veel interesse voor hem. Lange tijd lag ook de vraagprijs te hoog voor ons. Door een blessure is Radinio de afgelopen maanden wat minder aan spelen toe gekomen en hierdoor ook wat minder in beeld geweest. Dat heeft er mede voor gezorgd dat wij nu wél toe konden slaan door hem voor deze zomer transfervrij vast te leggen. Opnieuw hadden we daarbij stevige concurrentie, maar Radinio gelooft in onze plannen en faciliteiten en ziet FC Groningen als een ideale club om zich verder te ontwikkelen. Radinio heeft mogelijk wat tijd nodig om zich aan te passen aan het niveau van FC Groningen, maar wij zijn ervan overtuigd dat hij de potentie heeft om zich snel verder te ontwikkelen en van waarde te worden voor FC Groningen.”

20210109RadinioBalker013

Laatste nieuws