string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen bereikt akkoord over transfer Kappelhof.

Vrijdag 29 januari 2016 om 11:37

FC Groningen heeft overeenstemming bereikt met Chicago Fire over een transfer van Johan Kappelhof. De 25-jarige verdediger kan een meerjarige verbintenis tekenen bij de Amerikaanse club. Kappelhof reist in de komende dagen naar Chicago om persoonlijk tot overeenstemming te komen.

Trainer Erwin van de Looi kan zaterdagavond geen beroep meer doen op Kappelhof in de uitwedstrijd van FC Groningen tegen PEC Zwolle. De bekerwinnaar ontvangt een transfervergoeding voor het nog tot medio 2017 doorlopende contract van Kappelhof.
MLS
Chicago Fire komt uit in de Eastern Conference van de Major League Soccer (MLS) en eindigde in 2015 op de tiende en laatste plaats van deze competitie. De MLS kent geen degradatieregeling en begint in maart weer aan een nieuw seizoen. Chicago Fire heeft als thuishaven het Toyota Park, dat een capaciteit heeft van 20.000 toeschouwers. De club is al achttien jaar actief in de MLS, die twintig jaar geleden van start ging. In 1998 werd Chicago Fire kampioen van Amerika.
Kappelhof speelde exact 150 officiële wedstrijden voor FC Groningen. De allrounder scoorde daarin vier keer. Sinds hij in 2011 transfervrij overkwam van Ajax behaalde Kappelhof met de Trots van het Noorden twee keer Europees voetbal, in 2014 en 2015. Vorig jaar gebeurde dit middels de KNVB-bekerwinst in Rotterdam.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard