string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen bereikt akkoord met PSV over transfer Doan.

Dinsdag 27 augustus 2019 om 21:30

FC Groningen heeft met PSV een akkoord bereikt over een transfer van Ritsu Doan. De 21-jarige Japanner heeft toestemming gekregen om naar Eindhoven af te reizen om daar de komende dagen zijn overgang af te ronden en dus definitief te maken.

Ritsu Doan kwam in de zomer van 2017 naar Nederland. FC Groningen huurde de aanvallend ingestelde middenvelder voor het seizoen 2017/2018 van Gamba Osaka, met aansluitend een optie tot koop. De Trots van het Noorden hoefde niet lang na te denken over het lichten van deze koopoptie, waardoor de Japanner tot medio 2021 onder contract stond in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Doan ontwikkelde zich bij FC Groningen namelijk in rap tempo van publiekslieveling tot A-international van Japan. In zijn eerste seizoen in groen-wit kwam hij direct tot 31 officiële wedstrijden, waarin Doan goed was voor 10 goals en 4 assists.
 
In totaal speelde de Japanner 66 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij 16 doelpunten maakte en goed was voor 7 assists. Doan speelde tot nu toe 15 A-interlands voor Japan, waarin hij drie keer scoorde.

De reactie van technisch directeur Mark-Jan Fledderus: “Zonder op de details te kunnen ingaan, mogen we stellen dat we tevreden kunnen zijn over het uiteindelijk bereikte resultaat. De overgang van Doan naar PSV behoort tot de grootste transfers uit de clubgeschiedenis van FC Groningen. Daar mogen we trots op zijn. Er vanuit gaande dat PSV en Ritsu de komende dagen de transfer definitief zullen maken, wensen wij hem heel veel succes in het vervolg van zijn carrière.”

Doan klapt naar publiek

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’