FC Groningen begint nieuwe seizoen in Leeuwarden

11 juni 2021

De KNVB heeft het competitieprogramma seizoen 2021/2022 gepresenteerd. FC Groningen begint de nieuwe voetbaljaargang in Leeuwarden met een uitwedstrijd tegen promovendus Cambuur. Het openingsduel van de Trots van het Noorden in de Eredivisie wordt gespeeld op zondag 15 augustus. De aftrap in Friesland is om 12.15 uur.

Een week later speelt FC Groningen op zaterdagavond 21 augustus om 21.00 uur voor het eerst in eigen huis. Op verzoek van de club is de tegenstander dan FC Utrecht. Dit was namelijk ook de allereerste opponent van FC Groningen in de Eredivisie na de oprichting in 1971.

50-jarig jubileum
FC Groningen viert komend seizoen het 50-jarig bestaan. Volgende week woensdag, op de oprichtingsdatum van 16 juni, wordt het startschot gegeven voor tal van activiteiten die in het teken staan van de viering van het jubileum van de Trots van het Noorden. Dat begint symbolisch met de onthulling van het standbeeld van clubicoon Martin Koeman, door velen binnen en rond de club met respect ‘meneer Koeman’ genoemd.

Robben tegenover vier man

Publiek
De KNVB laat weten dat bij de start van het nieuwe voetbalseizoen supporters en sponsors aanwezig kunnen zijn, in ieder geval in beperkte mate. Het kabinet is voornemens om per 1 juli bij grote evenementen weer publiek toe te staan op basis van volledige vaccinatie of een negatieve coronatest. Als de positieve ontwikkelingen van de coronapandemie doorzetten, kan er volgens de voetbalbond zo snel mogelijk worden toegewerkt naar een optimale bezettingsgraad bij voorkeur – en niet langer dan noodzakelijk - weer zonder coronatesten.

Bekijk hier het competitieschema seizoen 2021/2022. Net als vorig seizoen zijn de eerste 21 speelrondes (tot aan begin februari 2022) vastgesteld. De laatste dertien speelrondes van het seizoen worden op 22 december 2021 vastgesteld.  

Laatste nieuws