string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen begint eigen tv-kanaal.

Dinsdag 24 maart 2009 om 14:21

In de 224ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen FC Twente, vertelt hij over de tv-ambities van FC Groningen en blikt hij vooruit op de activiteiten in en rond de club voor de komende interlandperiode.

“Afgelopen zondagmiddag hebben we in Enschede met 2-1 verloren van FC Twente. Helaas kwamen we reeds na twaalf minuten met een man minder te staan door de rode kaart voor Andreas Granqvist. Ondanks de numerieke minderheid heeft de ploeg zich tot de laatste minuut kranig geweerd. Door de resultaten op de andere velden staan we zes duels voor het einde van de reguliere competitie nog altijd op de zesde plaats van de ranglijst.”

“Voordat de laatste zes competitieduels zullen worden afgewerkt, heeft de spelersgroep eerst nog een weekend vrijaf in verband met een interlandperiode. Danny Holla heeft afgezegd voor een tweetal interlands met Nederland B. Andreas Granqvist en Marcus Berg zijn inmiddels naar Zweden afgereisd om tweemaal te spelen voor hun vaderland. Evgeniy Levchenko speelt met Oekraïne een WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Engeland. Tom Hiariej en Shkodran Metaj komen aanstaande vrijdag in actie met het Nederlands Beloftenteam. Doelman Leonard Nienhuis zal een tweetal oefeninterlands afwerken met Oranje onder-19.”

“Gisteren (maandag – red.) is de eerste selectie op Ameland geweest in het kader van Scoren voor Gezondheid. Het was opnieuw een geslaagd bezoek aan het eiland. Dinsdagavond zal in het late Sportjournaal op Nederland 3 aandacht worden besteed aan deze dag. Tot en met donderdag wordt volop getraind door de selectie. Vervolgens hebben de spelers tot maandagmiddag vrijaf om zich op te laden voor de beslissende fase van de competitie. Het Beloftenteam kwam gisteravond niet in actie bij Jong NEC, omdat de scheidsrechter het speelveld afkeurde.”

“Van de bond hebben we de afgelopen dagen goed en slecht nieuws ontvangen. Er zal aan ons geen straf worden opgelegd naar aanleiding van het later beginnen van FC Groningen – PSV op 21 februari. Er hing toen een onderdeel van een geluidsbox los waardoor het duel twintig minuten later dan gepland begon. De zaak is door de aanklager van de KNVB geseponeerd. Wel moet FC Groningen zich verantwoorden voor spreekkoren in het uitvak tijdens de verloren uitwedstrijd bij sc Heerenveen.”

“Komend seizoen zal FC Groningen starten met een eigen tv-kanaal. Wij maken in de verkennende fase gebruik van de kennis en expertise van oud-directeur Roel Dijkhuis van RTV Noord. Hij zal zich namens de club oriënteren bij diverse partijen en andere clubs in de Eredivisie, waaronder AZ en PSV. De insteek is volgend seizoen op de vrijdagavond te starten met een programma van twintig minuten op Eredivisie Live en uiteraard ook op onze eigen website. Doel hiervan is onder meer een eigen voorbeschouwing op de wedstrijden aan te bieden en onze achterban hierdoor nog meer in aanraking te laten komen met FC Groningen.”

“De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse op zondag 12 april is afgelopen zaterdag via internet en TicketBox van start gegaan. Per (Seizoen)ClubCard van FC Groningen kunnen twee kaarten worden gekocht. Volgende week ontvangen alle seizoenkaarthouders de jaarlijkse brochure met informatie over het nieuwe seizoen. Komende zaterdag zal in het Dagblad van het Noorden aandacht zijn voor de Supportersbalie en Businessbalie van FC Groningen. Journaliste Maaike Trimbach liep afgelopen donderdag een dagje mee bij de Balie  van Euroborg.”

“Vanavond (dinsdag – red.) zal ondergetekende deelnemen aan een forum van Cambuur Leeuwarden. Onder anderen Alex Pama van Cambuur Leeuwarden en Earnest Stewart van NAC Breda zullen plaatsnemen tijdens de discussie op de Bedrijven Contactdagen. Naast het bouwen van een nieuw stadion zullen diverse voetbalonderwerpen aan de orde komen. Komende donderdag is de eerste avond van het zaalvoetbaltoernooi waarbij onze sponsorrelaties het tegen elkaar opnemen. Per avond zullen er zestien bedrijven deelnemen. De wedstrijden worden gespeeld in Sportcentrum Leek. Vrijdagmiddag 27 maart is er weer de maandelijkse borrel voor onze sponsorrelaties in de Hattrick’s Pub.”

“Het beveiligsbedrijf van FC Groningen, Preventief B.V., heeft een nieuwe opdracht binnengehaald. Naast het Albert Heijn-filiaal in Paddepoel dat sinds december klant is, gaat Preventief vanaf 30 maart ook het Albert Heijn-filiaal Korenbeurs aan de Vismarkt in Groningen beveiligen. Gisteren werd door radiozender BNR aandacht besteed aan Preventief. Klik hier voor het interview.”

“De clinic die de Junior Club morgen, woensdag 25 maart, in samenwerking met Skills4All zou houden in Hoogezand, is afgelast. Dit in verband met de voorspelling van slecht weer, waaronder onweer.”

“Op woensdag 15 april vraagt de Junior Club aandacht voor het goede doel. Op deze dag wordt er door Plan Nederland een sponsorloop georganiseerd in het Stadspark van Groningen. De opbrengst van de sponsorloop komt ten goede aan het project ‘Because I’m a Girl’ waarmee meisjes in ontwikkelingslanden worden ondersteund door middel van zaken als onderwijs en gezondheidszorg. Alle leden van de Junior Club hebben afgelopen weekend een brief ontvangen met daarin de vraag mee te doen aan deze ‘Because I’m a Girl’-run. De loop is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar. Alle deelnemers steunen het project door 5 euro inschrijfgeld te betalen en vervolgens mee te doen aan de run over 3 of 5 kilometer. De winnaars van beide afstanden ontvangen een mooie prijs. Wil je mee doen? Kijk dan voor meer informatie en om je in te schrijven op de website www.fcgroningenjuniorclub.nl onder het kopje ‘Activiteiten’. Ook niet-leden kunnen zich opgeven om zo het goede doel te steunen.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’