FC Groningen begint eDivisie met absolute kraker

2 maart 2020

De tweede seizoenshelft – Season II – van de eDivisie gaat maandag 2 maart van start met een kraker voor FC Groningen. Nick den Hamer en Levy Frederique nemen het maandagavond om 21.00 uur op tegen de kampioen van de eerste seizoenshelft PEC Zwolle. Een dag later gaat het duo de strijd om 17.00 uur aan met PSV. Alle speelrondes worden live gespeeld in de studio in Aalsmeer en zijn te volgen via YouTube of als toeschouwer in de studio.

Nadat op zaterdag 15 februari jongsleden het eerste seizoen spectaculair werd afgesloten in AFAS Live, waar FC Groningen voor een uitzinnig publiek van bijna 2.000 fans de halve finales haalde, begint vanavond , maandag 2 maart, de tweede seizoenshelft. In Season II staat opnieuw € 50.000,- prijzengeld op het spel. Vandaag - maandag 2 maart - wordt de eerste van zeventien speelrondes gespeeld. Nick en Levy gaan er alles aan doen om de titel naar Groningen te halen.
 
In Season II is de regelgeving vernieuwd. Na de reguliere speelrondes, die in totaal acht weken duren, kwalificeert de top-4 zich direct voor de eDivisie Finals, die gepland staat op 9 mei aanstaande. FC Groningen eindigde in de eerste seizoenshelft op de vierde plaats van de ranglijst, een positie die dus goed genoeg is voor directe plaatsing.
 
De nummer vijf tot en met twaalf strijden in een Playoff om de resterende vier plekken in de eDivisie Finals. Ook is, in tegenstelling tot Season I, de uitdoelpuntregel niet langer van kracht.
 
FC Groningen speelt maandagavond op de mainstream de laatste wedstrijd van de avond tegen PEC Zwolle. Aanvang is 21.00 uur. Een dag later staat het duel met PSV gepland om 17.00 uur.

De eDivisie is te volgen via deze streams:
MAIN STREAM: https://www.youtube.com/watch?v=cPyn05cc-9A
B-STREAM: https://www.youtube.com/watch?v=q0nlQEfb85c

Esports (3)

Laatste nieuws