FC Groningen B2 stunt in de beker.

Dinsdag 14 oktober 2014 om 19:40

In de diverse bekertoernooien was er volop succes voor de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur. FC Groningen A1 verloor de enige competitiewedstrijd van de dag.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 0-2 AZ A1
0-1 (73.), 0-2 (90.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Mohammed Abdoel Karim (80.Stan Haanstra), Daro Faraj (76.Willem Gootjes), Kasper Oldenburger, Gerald Postma, Juninho Bacuna, Ajdin Hrustic, Sadik Spijodic (66.Gijs Jasper), Dennis van Duinen.
In de Nike Eredivisie leed de ploeg van trainer Peter Hoekstra de eerste nederlaag van het seizoen. FC Groningen A1 en AZ A1, beide ongeslagen begonnen aan de wedstrijd, waren voor rust gelijkwaardig aan elkaar. Beide teams waren voor het doel niet dreigend waardoor doelpunten uitbleven. In de tweede helft viel veel meer te beleven. De thuisploeg nam een overwicht en kreeg een aantal prima kansen. Juninho Bacuna miste in een een-tegen-een situatie met de doelman waarna Kasper Oldenburger de rebound naast schoot. Kopkansen waren er vervolgens voor Bacuna en Keziah Veendorp. Uit een hoekschop van Ajdin Hrustic zag Veendorp zijn inzet van dichtbij gestopt door de goalie. De gasten profiteerden een kwartier voor tijd van slecht defensief werk aan Groningse zijde: 0-1. Kasper Oldenburger zag daarna een fraai ingeschoten vrije trap afgekeurd aangezien de arbiter reeds had aangegeven dat dit een indirecte vrije trap betrof. In blessuretijd volgde een tweede Alkmaarse treffer.
FC GRONINGEN B2 4-0 NEC/FC OSS B1
1-0 Tom Boezerooy (40.), 2-0 Marc Vegter (47.), 3-0 Mark Westra (66.), 4-0 Tom van de Looi (80.)
opstelling FCG B2 Bram Pikkemaat, Givancy Phillips (72.Tapmahoe Sopacua), Tom van de Looi, Jan Hup, Oege Sietse van Lingen, Mark Westra, Marc Vegter, Daniel Teune, Teun Cools (30.Tom Boezerooy), Martijn van Maastrigt (72.Daphny Phillips), Jhurrey Margaritha.
De onder-16 ploeg van FC Groningen stuntte op Corpus den Hoorn door NEC/FC Oss B1, de ongeslagen koploper uit de Eerste Divisie, uit het bekertoernooi te kegelen. Dat gebeurde op overtuigende wijze. Voor rust vielen weinig kansen te noteren. Doelman Pikkemaat moest tot tweemaal toe redding brengen terwijl aan Groningse zijde Martijn van Maastrigt en Daniel Teune dichtbij waren. Op slag van rust scoorde Tom Boezerooy na een mooie aanval. Marc Vegter verdubbelde vrij snel na de hervatting de voorsprong. Mark Westra rondde een eigen individuele actie fraai af met een puntertje terwijl in de slotminuut Tom van de Looi met een afstandsschot via de binnenkant van de paal trefzeker was. Pikkemaat verrichtte nog een prima redding maar de gasten waren verder nauwelijks bij het Groningse doel te vinden. Loting: in de achtstefinales speelt FC Groningen B2 een thuiswedstrijd tegen de winnaar van Sparta Rotterdam B2 v De Graafschap B1.
HOOGEZAND D1 0-8 FC GRONINGEN D1
0-1 Joel van Kaam (2.), 0-2 Romano Postema (12.), 0-3 Jesper de Backer (26.), 0-4 Kian Slor (27.), 0-5 Kian Slor (28.), 0-6 Romano Postema (30.), 0-7 Marshelon Pourier (39.), 0-8 Marshelon Pourier (43.)
opstelling FCG D1 Max Wolfs, Tijs Mulder, Yannick Hettinga, Daan Scholtens, Jimi van Halen, Tom van der Werff, Joel van Kaam, Job van Dijk, Romano Postema, Jesper de Backer, Kian Slor. Wissels: Nout de Groot, Corvin Braun, Marshelon Pourier, Marco Hut, Steun Barkhuis, Jort Stuiver.
De tweedejaars D-pupillen wonnen ook hun tweede wedstrijd in de poulefase van het landelijke bekertoernooi. Het duel in en tegen Hoogezand was snel beslist en vlak voor rust liep de score in rap tempo op. “We speelden een goede eerste helft en speelden verzorgd. Daarnaast maakten we een aantal mooie goals,” vond trainer Arjen Jorritsma. In de tweede helft was de scherpte bij groenwit wat minder en kon nog maar twee keer gejuicht worden. Jorritsma: “Na rust zakte het tempo wat in en speelden we teveel door het midden.”
WVV D1 0-3 FC GRONINGEN D2
0-1 Rida Ajouaou (13.), 0-2 Maurilio de Lannoy (49.), 0-3 Luciano Valente (60.)
opstelling FCG D2 Owen van der Vlag, Milan Drayer, Emircan Gulge, Redzer Veenkamp, Bastiaan Renkema, Stijn Hensema, Rob Vegt, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Luciano Valente, Jamai Bont. Wissels: Sietze de Klerk, Maurilio de Lannoy, Revelino Slagveer, Liam Tyler.
FC Groningen D2 bereikte de tweede ronde van het bekertoernooi na een overwinning in Winschoten. Trainer Bote Talsma over de gewonnen wedstrijd: “Deze wedstrijd wilden we vooral gebruiken om tijdens het aanvallen het verplaatsen van het spel te oefenen. Dat lukte enkele keren door kort combinatiespel met een of twee keer raken op de ene kant, daarna de bal te verplaatsen via het middenveld naar de andere kant van het veld om daar een een-tegen-een of overtalsituatie te creeren. Dit leverde veel kansen op. Dat is positief maar de kansen zetten we zelden om in doelpunten. Daardoor was de stand lang 0-1 en bleef het spannend.” Komende dinsdag speelt de ploeg een oefenwedstrijd tegen De Graafschap. “We hopen dan onder hogere weerstand dit spel door te kunnen trekken,” aldus Talsma.
Teams Locatie Leeuwarden
URK C2 2-4 SC CAMBUUR C2
0-1 Chiel Kuiper (17.), 0-2 Mark van der Meer (22.), 1-2 (29.), 2-2 (44.), 2-3 Mark van der Meer (47.), 2-4 Job Zwager (60.)
opstelling SCC C2 Tristan Boersma, Robert Polee, Sil Bos, Jens van der Heide, Rik de Boer, Job Zwager (65.David Kazimier), Kevin de Vries (36.Koen Kribben), Pieter Abe de Jong, Chiel Kuiper (48.Deno Alejo), Mark van der Meer, Kian Visser (48.Thimo Stroop).
FC EMMEN D1 0-1 SC CAMBUUR D1
0-1 Milan de Koe (60.)
opstelling SCC D1 Brett Minnema, Milan de Koe, Willem de Boer, Andries Venema, Bas Verbree, Jhondly van der Meer, Tobias Hoogstra, Quinten Lamsma, Steyn Potma, Jorn Jongsma, Jorrit Miedema. Wissels: Levi de Ron, Dylano van Dijk, Martijn Ferwerda, Milan Smit, Youri Sletering.