FC Groningen B1 komt sterk terug tegen Ajax B1: 3-3.

Donderdag 01 oktober 2009 om 20:42

B1 maakte een achterstand van twee doelpunten ongedaan en speelde gelijk tegen koploper Ajax. Op Corpus waren er tevens ruime overwinningen voor C1 en D2. Op Skoatterwald pakte D1 de drie punten terwijl het dubbele bezoek aan Sparta voor A1 een nederlaag en voor C2 een gelijkspel opleverde.

RVO FC GRONINGEN D2 3-0 SC CAMBUUR D2
—————————————————————————
Dankzij twee prachtige doelpunten van Dennis Molema pakte het jongste jeugdteam van de RVO FC Groningen de volle buit tegen SC Cambuur. Na tien minuten leek de ploeg van trainer Peter Hoekstra al op voorsprong te komen maar een treffer werd niet toegekend hoewel de bal achter de doellijn was geweest. Daaropvolgend kregen de Friezen een uitgelezen kans om op 0-1 te komen. In de 26ste minuut kopte Dennis Molema de bal uit een hoekschop hard raak. Twee minuten later maakte Jasper Kingma vrij voor de Cambuur-goalie beheerst de tweede Groningse treffer. Na rust viel al snel de 3-0 opnieuw door Dennis Molema. Met een halve omhaal schoot hij prachtig zijn tweede treffer van de ochtend binnen. Daarna bleven de ploegen wat meer in evenwicht en creeerden zowel de RVO FC Groningen als SC Cambuur nog enkele kansen.
HEERENVEEN/EMMEN D2 1-4 RVO FC GRONINGEN D1
Het verschil in deze wedstrijd werd in het eerste half uur gemaakt door de ploeg van trainer Hugo. Binnen vijf minuten stond het al 0-2 door doelpunten van Juhnino Bacuna en Ben Tiemersma. In de tiende minuut maakte Niels Ridderstap de derde Groningse treffer op een manier die we in de Euroborg al enkele malen zagen van Granqvist. Vanaf eigen helft liep Ridderstap richting vijandelijk doel en schoot de bal onberispelijk binnen. Nog voor rust viel ook de 0-4 dankzij Jur Wardenier. In de tweede helft kregen de tweedejaars D-pupillen van RVO FC Groningen nog wel enkele goede kansen maar gescoord werd er niet meer. In de 50ste minuut bepaalde de thuisploeg de eindstand op 1-4.
RVO FC GRONINGEN C1 5-2 DE GRAAFSCHAP C1
Na een spectaculaire tweede helft pakten de tweedejaars C-junioren alsnog de drie punten tegen De Graafschap. Voor rust speelde de ploeg van trainer Grafton Holband onder haar niveau. Kansen waren er nauwelijks en na een ongelukkige actie van doelman Wieger Sietsma kwamen de Gelderlanders zelfs op voorsprong. In de tweede 35 minuten gingen alle remmen los bij de thuisploeg. Al snel viel de gelijkmaker doordat de goalie van de gasten de bal tegen een eigen speler stompte. Een kwartier later zette Erwin Niezemuller de RVO op een 2-1 voorsprong waarna Glenn Bijl met een prima schot de voorsprong vergrootte. Nog waren de zorgen niet voorbij want nog geen twee minuten later was de voorsprong alweer geslonken tot 3-2. FC Groningen bleef echter de veel betere ploeg en won via late treffers van Yoni Even-Zur en Firosan Ademi uiteindelijk met 5-2.
RVO FC GRONINGEN B1 3-3 AJAX B1
Een heroisch gevecht tussen de B-junioren van RVO FC Groningen en Ajax leverden beide ploegen een punt op. Een topprestatie van de mannen van trainer Peter Moltmaker die uit geslagen positie terug kwamen. In de eerste helft namen de gasten uit Amsterdam in de 17de minuut een voorsprong. Ruim een minuut later stond de 1-1 alweer op het scorebord. Paul Francisco rondde een knappe actie af met een doeltreffend schot. In de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd. Na rust leek Ajax het duel te beslissen. Vier minuten in de tweede helft werd van dichtbij de 1-2 gescoord en twee minuten later was ook de 1-3 een feit. Maar FC Groningen kwam sterk terug en liet zich niet van de wijs brengen. Dankzij (opnieuw) een fenomenale vrije trap van Yoell van Nieff kwam de thuisploeg vrij snel terug in de wedstrijd. Vervolgens kopte Robby Holder nog een keer op de lat. In de 72ste minuut rondde de pas ingekomen Jesse Renken een prachtige aanval over rechts prima af: 3-3. Een mooi gelijkspel van de FC dat koploper Ajax tevens de eerste punten van dit seizoen afhandig maakte.
SPARTA ROTTERDAM A1 3-0 RVO FC GRONINGEN A1
Na vijf ongeslagen duels verliet de ploeg van trainer Paul Raveneau Rotterdam met lege handen. De A-junioren waren geen schim van de afgelopen weken en leden een kansloze nederlaag tegen Sparta. Voor rust was de thuisploeg de veel betere ploeg maar wist het pas in de 45ste minuut op voorsprong te komen. Die klap kwam FC Groningen niet meer te boven. Het werd na rust wel wat beter maar de thuisploeg heerste op alle fronten. De tweede en derde treffer konden dan ook niet uitblijven. Deze achtste competitiewedstrijd van het seizoen werd dan ook de zwaarste van de drie geleden nederlagen.
SPARTA ROTTERDAM C2 2-2 RVO FC GRONINGEN C2
De eerstejaars C-junioren van RVO FC Groningen blijven ongeslagen maar moesten voor de tweede opeenvolgende week genoegen nemen met een gelijkspel. De wedstrijd begon, net als die van A1, later aangezien de busreis ruim vier uur duurde en de teams pas om 14.00 uur op het sportpark van Sparta arriveerden. In de tweede periode van 25 minuten nam de ploeg van trainer Erik Muntendam de leiding via een treffer van Kasper Oldenburger in de 30ste minuut. In de laatste periode zat het venijn duidelijk in de staart. De gasten verzuimden afstand te nemen waarna Sparta middels een benutte strafschop op gelijke hoogte wist te komen. Tien minuten voor tijd kwam de thuisploeg op 2-1. Uiteindelijk mocht FC Groningen nog blij zijn met een gelijkspel. In de slotminuut bepaalde Richairo Zivkovic de eindstand op 2-2. Aan de ene kant onnodig puntenverlies maar aan de andere kant was de uitslag wat betreft het spelbeeld wel terecht.
Doelpunten uit de wedstrijden van B1, C1 en D2 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd. (http://www.youtube.com/fcjeugd)