string(9) "claudebot"

FC Groningen als eregast op weg naar Erfurt.

Dinsdag 07 oktober 2014 om 16:01

Selectie en staf van FC Groningen zijn vanmiddag (dinsdag – red.) vertrokken richting Duitsland. De Trots van het Noorden is woensdagavond eregast in Erfurt, waar Rot-Weiss Erfurt de tegenstander is ter gelegenheid van het afscheid van het oude stadion. Het duel met de club uit voormalig Oost-Duitsland in het Steigerwaldstadion begint morgenavond om 19.30 uur.

In januari 2016 neemt Rot-Weiss Erfurt zijn intrek in een geheel gerenoveerd stadion. De club speelt sinds 2008 in de 3. Liga. In 1991, 23 jaar geleden, was FC Groningen de eerste tegenstander voor Rot-Weiss Erfurt in het toenmalige UEFA Cup-toernooi. De Duitsers wonnen zowel in Groningen als in Erfurt met 1-0 van de FC en werden in de tweede ronde uitgeschakeld door Ajax.
Sportief hoogtepunt
Rot-Weiss Erfurt beleefde in het seizoen 1990/1991, tijdens de Duitse hereniging, een sportief hoogtepunt door als derde te eindigen in de laatste editie van de Oberliga. Dat betekende plaatsing voor de 2. Bundesliga en een ticket voor de UEFA Cup in het seizoen 1991/1992. Daarin was FC Groningen de eerste tegenstander. Voor de Groningers betekende het een teleurstellend optreden met twee nederlagen en een vlotte uitschakeling.
Voor de Duitsers waren de ontmoetingen met FC Groningen juist hét sportieve hoogtepunt in de inmiddels 48-jarige clubhistorie. Reden voor Rot-Weiss Erfurt om de Trots van het Noorden uit te nodigen voor het afscheidsduel in het oude stadion. In november zullen de voorbereidingen worden getroffen voor een volledige renovatie van het veertig jaar oude stadion. Er wordt in ruim één jaar tijd een multifunctioneel stadion gebouwd, dat voor voetbal en atletiek geschikt is en beschikt over twee ‘mobiele’ tribunes achter de beide doelen.
Driedaagse trip
FC Groningen maakt een driedaagse trip naar Erfurt en is vanmiddag (dinsdag – red.) in de eigen vertrouwde spelersbus afgereisd naar de voormalige Oost-Duitse stad. Morgenavond (woensdag – red.) is de wedstrijd, die voor Rot-Weiss Erfurt dus in het teken staat van ‘oude tijden, die gaan herleven’ en gelijkenis toont met het Gronings afscheid van Stadion Oosterpark in december 2005.
Donderdagochtend keert de selectie van trainer Erwin van de Looi terug naar Nederland en volgen er enkele vrije dagen. Komend weekend heeft FC Groningen in verband met een interlandperiode namelijk geen competitieverplichtingen. Selectie en staf beginnen maandagmiddag met de voorbereiding op het competitieduel met Excelsior, op zondag 19 oktober om 16.45 uur.

Supportersinformatie
Algemene informatie voor de wedstrijd tegen Rot-Weiss Erfurt.
Gegevens stadion: Steigerwaldstadion, Arnstädter Straße 55, 99096 Erfurt
Gegevens voor navigatie: Mozartallee, Erfurt.
Hier zijn parkeergelegenheden te vinden en het stadion bevindt zich op zeer korte loopafstand.
Opening stadion: 18:30 uur
Ingang stadion: Blok 2, Gästeblock
Aanvang wedstrijd: 19:30 uur

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’