FC Groningen akkoord met vertrek Henk de Jong

8 december 2016

FC Groningen is akkoord met een vertrek van Henk de Jong naar De Graafschap. Hij gaat per 1 januari 2017 aan de slag als hoofdtrainer bij de Jupiler League-club uit Doetinchem. De Jong is sinds begin dit seizoen accountmanager in het Noordlease Stadion en op wedstrijddagen gastheer bij de club. Hij had bij de Trots van het Noorden nog een contract tot 1 augustus volgend jaar.

Afgelopen weekeinde benaderde De Graafschap Henk de Jong met de vraag of hij in Doetinchem de opvolger wilde worden van Jan Vreman, die uit zijn functie als hoofdtrainer was gezet. De Jong stond hiervoor open, maar De Graafschap diende daarover ook overeenstemming te bereiken met FC Groningen.
 
Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat de club uit Doetinchem netjes heeft gehandeld en zich keurig heeft opgesteld. “Wij zagen Henk de Jong liever niet vertrekken. In de korte periode dat hij zich bij ons op commercieel gebied heeft begeven, heeft Henk aangetoond ook op dit terrein zijn mannetje te staan. Henk had echter de wens om als trainer aan de slag te gaan bij De Graafschap en die stap gunnen wij hem. We zijn er met De Graafschap naar tevredenheid uitgekomen en wensen Henk het allerbeste voor de toekomst.”

Op tribune Euroborg

Laatste nieuws