FC Groningen achter gesloten deuren tegen Werder Bremen

23 juli 2022

FC Groningen oefent zaterdagmiddag om 14.15 uur achter gesloten deuren tegen Werder Bremen. Op last van de Duitse autoriteiten mochten beide clubs deze wedstrijd niet eerder aankondigen, op straffe van een afgelasting. Deze wijze van communiceren voelt niet goed voor FC Groningen, maar het doorgaan van de wedstrijd had vanuit sportief oogpunt de allerhoogste prioriteit. Supporters kunnen de wedstrijd vanaf 14.15 uur live volgen via het YouTube-kanaal van Werder Bremen.

FC Groningen moest dinsdagavond bekendmaken dat de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen op zaterdagmiddag om 17.00 uur in Delmenhorst op last van de lokale autoriteiten geen doorgang kon vinden. Op zoek naar een alternatief gaven de Duitse autoriteiten alsnog toestemming voor het oefenduel onder de voorwaarden dat dit geheim zou blijven en dat het duel zonder publiek gespeeld diende te worden. Zouden de clubs eerder over de wedstrijd communiceren, dan dreigde een volledige afgelasting. Dat scenario kon FC Groningen zich niet permitteren.

Zo optimaal mogelijk
Het uitgangspunt van de voorbereiding is dat de FC Groningen op zondag 7 augustus zo optimaal mogelijk aan de start verschijnt voor de seizoensopening tegen FC Volendam. Het trainings- en wedstrijdprogramma van de eerste selectie is daarbij leidend. Het – zeker last minute – wegvallen van een oefenwedstrijd in de voorbereiding is dus absoluut niet wenselijk. Daarom kwam FC Groningen afgelopen week in een situatie terecht, waarbij het min of meer met handen gebonden werd.

Aanleiding voor de afgelasting van het duel in Delmenhorst waren voor de Duitse autoriteiten onder meer incidenten rond het oefenduel van FC Groningen in Osnabrück, vorig weekend.

Erg zuur
FC Groningen baalt enorm van de situatie en vindt het vooral voor de supporters die zich op een leuk affiche in het buitenland verheugden erg zuur. De club heeft er de afgelopen dagen alles aan gedaan om tot bewegingen te komen. Het maximale resultaat wat hierbij geboekt kon worden, is een live stream via het YouTube-kanaal van Werder Bremen – waarbij de Duitse collega’s hebben toegezegd dat er geen blokkade voor Nederland op zit – én dat de aankondiging van de besloten wedstrijd pas 35 minuten voor de aftrap mocht worden gedaan.

Iedereen bij FC Groningen is enorm teleurgesteld dat deze wedstrijd op deze wijze georganiseerd en gecommuniceerd moest worden. Het staat haaks op de manier waarop FC Groningen haar achterban wil informeren.

Laatste nieuws