FC Groningen accepteert schikkingsvoorstel Sankoh niet

9 februari 2010

FC Groningen weigert het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB voor de rode kaart van Gibril Sankoh. De verdediger zou twee wedstrijden schorsing moeten uitzitten vanwege zijn veldverwijzing in de competitiewedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo.

Na bestudering van de beelden, de afgegeven verklaringen van de betrokkenen en intern overleg is besloten niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel van twee duels onvoorwaardelijke schorsing. Dit betekent dat de tuchtcommissie van de KNVB de zaak nu in behandeling zal gaan nemen. FC Groningen en Sankoh zijn van mening dat de rode kaart van afgelopen zaterdag onterecht was. Contact
Algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen heeft maandagmorgen direct contact gezocht met KNVB-directeur Henk Kesler. Nijland heeft in het telefoongesprek aangegeven dat FC Groningen zich benadeeld voelt door de gang van zaken in Almelo van afgelopen zaterdag, waarbij de arbitrage een hoofdrol vertolkte. Nijland benadrukt dat hij geen officiële brief over het optreden van de scheidsrechter en diens assistenten heeft gestuurd, hij heeft met zijn actie een signaal van onvrede willen afgeven richting Zeist.

Laatste nieuws