Donderdag 24 september 2009 om 13:17

In de eredivisie bij de A-junioren behaalde FC Groningen A1 een knappe zege op Ajax A1. De overige vier jeugdteams die in actie kwamen pakten in totaal zeven punten.

FC ZWOLLE C1 0-1 FC GRONINGEN C1
—————————————————————————
De tweedejaars C-junioren behaalden alweer hun vierde overwinning uit de laatste vijf duels. Ditmaal werd FC Zwolle in Overijssel aan de kant gezet. Voor FC Groningen C1 was het de derde 1-0 zege op rij in uitwedstrijden. De ploeg van trainer Grafton Holband had de gehele wedstrijd een overwicht en kwam na een half uur op voorsprong. Met een pass van Thijs Hateboer wist Firosan Ademi wel raad: 0-1. Ook in het vervolg had FC Groningen de score verder kunnen uitbreiden maar het bleef uiteindelijk bij die ene treffer. De ploeg behaalde uit de eerste zes duels van dit seizoen in de Eerste Divisie A dertien punten.
VITESSE/AGOVV D1 2-0 FC GRONINGEN D1
Op Papendal leed FC Groningen D1 haar eerste verlies van dit seizoen. Vitesse/AGOVV was agressiever en speelde fysiek en liet de ploeg van trainer Hugo geen moment in haar eigen spel komen. In de tiende minuut viel de eerste treffer voor de thuisploeg. Daarnaast kreeg ook FC Groningen een drietal goede kansen. De Gelderlanders bleven in het vervolg de bovenliggende partij en dat leverde een kwartier in de tweede helft de 2-0 op. Drie opeenvolgende overwinningen op Gelderse opponenten bleek derhalve te hoog gegrepen voor de tweedejaars D-pupillen. Eerder werden wel NEC/FC Oss en De Graafschap verslagen.
FC GRONINGEN C2 1-1 FC VOLENDAM C2
Voor de eerste maal dit seizoen hebben de eerstejaars C-junioren van FC Groningen punten laten liggen in de najaarscompetitie. Op Corpus den Hoorn hield FC Volendam de ploeg van trainer Erik Muntendam op een 1-1 gelijkspel. De Noord-Hollanders begonnen overtuigend aan de wedstrijd en creeerden ook de beste mogelijkheden. Naarmate de eerste periode van 25 minuten vorderde nam de thuisploeg meer en meer het initiatief. In de 22ste minuut schoot Jurne Aardema met een knap schot van buiten de zestien de bal binnen. Drie minuten later belandde een inzet nog op de paal. Ook in de tweede 25 minuten hield FC Groningen een licht voordeel. In die periode waren de mogelijkheden schaars en ging er na vijftig minuten gerust worden bij een 1-0 stand. Met een aantal wissels werd de laatste periode van 25 minuten begonnen. Daarin hadden de gasten het betere van het spel en werd de FC in de persoonlijke duels veelal afgetroefd. Tien minuten voor tijd viel dan ook de verdiende gelijkmaker. In de 70ste minuut werd een andere opgelegde kans door een Volendammer naast het doel geschoten. Uiteindelijk was de 1-1 een terecht resultaat.
WVV D1 0-6 FC GRONINGEN D2
Het jongste jeugdteam binnen de RVO FC Groningen won voor het tweede weekeinde op rij met grote cijfers. Na de 4-0 op de amateurtak van Emmen werd ditmaal de D1 van WVV met 6-0 aan de kant geschoven. Bij rust was het nog maar 1-0 via een treffer van Jan Hup. In het tweede half uur scoorde Jannik Schoon zijn eerste treffer van de wedstrijd en bracht de FC op een 2-0 voorsprong. Na een benutte strafschop van Dennis Molema was het Jannik Schoon die de derde Groningse treffer liet aantekenen. Vervolgens kregen de eerstejaars D-pupillen nog een tweede en derde strafschop toegekend. De eerste werd gemaakt door Delano Goerre, de tweede werd echter door dezelfde speler gemist. Het slotakkoord kwam opnieuw op naam van Jannik Schoon. Met zijn derde treffer van de middag bepaalde hij de eindstand in Winschoten op 0-6.
FC GRONINGEN A1 3-2 AJAX A1
Een historische middag op Corpus den Hoorn. Voor de eerste maal in de historie behaalden de A-junioren van FC Groningen een overwinning op Ajax. In een gelijkopgaande eerste helft troffen beide teams eenmaal doel. In de 35ste minuut kwamen de gasten uit Amsterdam na een snelle tegenaanval op een 0-1 voorsprong. Daarvoor moest doelman Steffen Bakker nog redding brengen. Twee minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk via een kopgoal van de nieuwe aanwinst Kelvin Bossman. Na rust kwam de thuisploeg, net als vier dagen eerder tegen ADO Den Haag, prima uit de kleedkamer. Vijf minuten in de tweede helft zette Norair Mamedov de ploeg van trainer Paul Raveneau van dichtbij op een 2-1 voorsprong. Vervolgens bleef de FC de betere ploeg en was het gevaarlijk over de flanken. In de 66ste minuut verrichte Steffen Bakker een knappe redding maar een minuut later werd de doelman alsnog verschalkt: 2-2. Ajax nam langzaam het initiatief over en een minuut na de gelijkmaker moest doelman Bakker opnieuw redding brengen. In de 81ste minuut schoot Hilal Ben Moussa met een strak schot de 3-2 binnen. Ajax was voorin vrij machteloos en kreeg geen kansen meer. De spanning bleef echter in de wedstrijd nadat Tom de Ridder helemaal vrij voor de goal miste. Na drie minuten blessuretijd kon het vlaggenschip van de RVO FC Groningen echter de eerste zege ooit op de Amsterdammes noteren.
Alle goals van FC Groningen A1 en C2 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd. (http://www.youtube.com/fcjeugd)