FC Groningen A1 verliest in Eelde.

Dinsdag 05 november 2013 om 20:54

In de Nike Eredivisie hebben de A-junioren van FC Groningen de vooruit gespeelde wedstrijd tegen PSV A1 met 0-1 verloren. De onder-14 ploeg bekerde verder terwijl nog eens vier jeugdteams oefenden.

FC GRONINGEN A1 0-1 PSV A1
0-1 (32.)
opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Desevio Payne, Keziah Veendorp (65.Thijs Gerlofs), Roland Baas, Glenn Bijl (46.Tolgahan Cicek), Niels Stenekes, Jim de Leeuw (59.Juhnino Bacuna), Liban Abdulahi (65.Reinier de Groene), Gijs Jasper, Willem Gootjes (81.Youri Schuur), Kasper Oldenburger.
De Brabantse ploeg behaalde op het kunstgrasveld van Actief in Eelde een zakelijke overwinning op de mannen van trainer Peter Hoekstra. In de 32ste minuut viel uit een klutssituatie de enige goal van de wedstrijd. Vlak voor rust was Gijs Jasper met het hoofd dichtbij de gelijkmaker. Toch gebeurde voor beide doelen weinig. Na een uur spelen strandde Niels Stenekes op de doelman terwijl pogingen van Willem Gootjes en Gijs Jasper ook niets opleverden.
BE QUICK DOKKUM C1 0-11 FC GRONINGEN C2
0-1 Orkun Kokcu (12.), 0-2 Lion Kalentjev (18.), 0-3 Ashraf Hezam (23.), 0-4 Ashraf Hezam (24.), 0-5 Lion Kalentjev (32.), 0-6 Lion Kalentjev (34.), 0-7 Mark te Velde (43.), 0-8 Boy Spijkerman (44.), 0-9 Jearl Margaritha (46.), 0-10 Mark te Velde (52.), 0-11 Ken Raghoebar (69.)
opstelling FCG C2 Olav Faber, Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar, Mark Versteegen (36.Steyn Strijker), Rick Boyer, Mees Gootjes, Mark Jagt, Ashraf Hezam, Lion Kalentjev (36.Mark te Velde), Orkun Kokcu (36.Boy Spijkerman), Jearl Margaritha.
De onder-14 ploeg van FC Groningen won de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen op eenvoudige wijze. In de twaalfde minuut opende Orkun Kokcu de score. Gestaag liep de voorsprong op. Dankzij twee treffers van Lion Kalentjev, beide op aangeven van Mark Jagt, werd de ruststand op 6-0 bepaald. Mark te Velde maakte in de tweede helft twee van de vijf treffers.
Oefenwedstrijden (Teams Locatie Groningen)
ZUIDHORN C1 2-1 FC GRONINGEN D1
Doelpunt: Leonel Miguel.
FC GRONINGEN D2 8-3 ACTIEF D1
Doelpunten: Romano Postema 4, Joel van Kaam 3, Nout de Groot.
Oefenwedstrijden (Teams Locatie Leeuwarden)
HARDEGARIJP C1 1-8 SC CAMBUUR C2
Doelpunten: Nick Kleen 3, Roy Storm 2, Werner Bouma, Ate Ruisch, Tom Doldersum.
FOARUT C1/D1 0-9 SC CAMBUUR D1
Doelpunten: Kian Visser 2, Quinten Lamsma, Jhondly van der Meer, Sil Bos, Mark van der Meer, Rik de Boer, Feike Zijlstra, Job Zwager.