FC Groningen A1 te sterk voor hekkensluiter De Graafschap A1.

Maandag 05 mei 2014 om 01:24

De A-junioren van RVO FC Groningen/Cambuur behaalden in hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen een benauwde overwinning.

FC GRONINGEN A1 2-1 DE GRAAFSCHAP A1
0-1 (16.), 1-1 Liban Abdulahi (55.), 2-1 Gijs Jasper (86.)

opstelling FCG A1 Robin Geertsma, Glenn Bijl, Jorran van Santen, Roland Baas (75.Desevio Payne), Tolgahan Cicek, Niels Stenekes, Jim de Leeuw (63.Pier Veldman), Thijs Gerlofs, Gijs Jasper, Liban Abdulahi, Sadik Spijodic (63.Kasper Oldenburger).
De wedstrijd werd, vanwege het overlijden van speler Reinier de Groene, voorafgegaan door een minuut stilte. De thuisploeg opende uitstekend en binnen zestig seconden zorgden Jim de Leeuw en Sadik Spijodic voor gevaar in het strafschopgebied. Toch was het De Graafschap A1, reeds gedegradeerd uit de Nike Eredivisie, dat de leiding nam. Drie minuten na de openingstreffer kreeg de Gelderse ploeg een grote kans om de voorsprong te verdubbelen maar de bal ging net naast.
FC Groningen A1 opereerde de gehele wedstrijd meer op de helft van de tegenstander en zorgde ook voor het meeste gevaar. Halverwege de eerste helft kreeg Jim de Leeuw een dot van een kans maar hij zag zijn poging maar net naast gaan. Negen minuten voor rust was De Leeuw wederom dichtbij, ditmaal redde de goalie. Doelman Robin Geertsma redde vervolgens in een een-tegen-een situatie. Op slag van rust misten zowel Thijs Gerlofs als Jorran van Santen op een vrije trap van Spijodic.
Aan het begin van de tweede helft openden de groenwitte A-junioren de jacht op de gelijkmaker. Uit een corner schoten zowel Roland Baas als Daro Faraj (rebound) op de paal. In de 55ste minuut was het dan eindelijk raak. Glenn Bijl legde vanaf de achterlijn terug op de vrijstaande Liban Abdulahi die geen fout maakte: 1-1. De Groningse doelman Geertsma moest nog eenmaal flink in actie komen. Hij tikte een vrije bal van de Superboeren knap uit de bovenhoek.
Pas in de 86ste minuut kon de winnende treffer gevierd worden. Liban Abdulahi liep alleen op de doelman af en legde af op Gijs Jasper die eenvoudig kon binnentikken. Door de overwinning steeg FC Groningen A1 een plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen Ajax A1. In dat duel kunnen de Amsterdammers kampioen worden.