De jeugdteams van FC Groningen bleven op deze voetbalzaterdag ongeslagen. Driemaal was er winst; enkel B1 moest genoegen nemen met een punt.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 1-0 PEC ZWOLLE A1
1-0 Luuk Kuipers (66.)
opstelling FCG A1 Jan Hoekstra, Luuk Kuipers, Mohammed Abdoel Karim, Youri ter Arkel, Dennis van Duinen, Daniel Bouman (65.Nagesh Amatsaleh), Matthijs Hardijk (85.Dennis Molema), Gerald Postma (87.Mathijs Elderman), Ozan Kokcu, Yassine Zakir, Rutger Etten (41.Joey Salden).
Na zes nederlagen op rij boekte de ploeg van trainer Peter Hoekstra weer een overwinning. In een matig schouwspel werd PEC Zwolle op een nederlaag getrakteerd. Voor rust waren de beste kansen, die voortvloeiden uit slordigheden in de Groningse defensie, voor de gasten. Zo werd de lat geraakt en was doelman Jan Hoekstra in een een-tegen-een situatie te sterk. De thuisploeg kwam wel tot enkele doelpogingen maar echt dreigend was het nooit echt. Pas in het laatste half uur kwam het duel een beetje op gang. Matthijs Hardijk bereikte Ozan Kokcu die van dichtbij net naast kopte. Even later was het wel raak. Een korte corner belandde op de paal waarna Luuk Kuipers van dichtbij hard doel trof. De Zwollenaren probeerden het daarna wel maar tot doelrijpe kansen kwam het niet. In blessuretijd was de beste kans nog voor groenwit. Van een meter afstand schoot Ozan Kokcu echter op de doelman. Derhalve drie belangrijke punten voor FC Groningen A1.
FC TWENTE B1 1-1 FC GRONINGEN B1
1-0 (31.), 1-1 Sam Crowther (75.)
opstelling FCG B1 Joep van de Haar, Ousmane Barry, Ken Raghoebar, Luka Prljic (71.Mees Gootjes), Oege Sietse van Lingen, Tom van de Loi, Wilko van der Kooi (41.Darlin van der Werff), Kolbeinn Finnsson, Sam Crowther, Martijn van Maastrigt (56.Mark Westra), Jhurrey Margaritha.
“Dit was een voorbeeld van een wedstrijd die twee kanten op kon gaan,” zei trainer Sander van Gessel. “De tegenstander zakte in en wij begonnen goed aan de wedstrijd. Vanaf de zijkanten kwamen we goed door en we creeerden een aantal mogelijkheden. De eindpass ontbrak daarbij.” Het was echter de thuisploeg die scoorde. Aan het begin van de tweede helft kreeg Twente een goede kans om de voorsprong te verdubbelen. Van Gessel: “Na rust kozen we iets te vaak voor de lange bal. De jongens knokten hard maar de juiste keuze op het juiste moment ontbrak. Op doorzettingsvermogen kwamen we nog langszij.” Sam Crowther tekende vijf minuten voor tijd voor de gelijkmaker. Uit spelhervattingen was de FC daarna nog een aantal malen gevaarlijk maar gescoord werd er niet meer. “Aan de bal hadden we iets meer overwicht maar achteraf mag je blij zijn dat je nog een doelpunt maakt en een punt meeneemt,” aldus Van Gessel.
FC GRONINGEN C1 2-0 ZEEBURGIA C1
1-0 Giovanni Zwikstra (12.pen.), 2-0 Kian Slor (70.)
opstelling FCG C1 Max Wolfs, Julian Fluks, Leonel Miguel, Pim Betzema, Quinten Anakotta, Max Hamelink, Joel van Kaam (52.Kian Slor), Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra, Jesper de Backer (59.Joshua Sion), Remco Balk.
De tweedejaars C-junioren van FC Groningen pakten op eigen veld de volle buit tegen Zeeburgia. De openingstreffer viel in de twaalfde minuut. Remco Balk kreeg een duw in de zestien en de toegekende strafschop werd door Giovanni Zwikstra koeltjes afgerond. In het vervolg kreeg de thuisploeg de betere mogelijkheden. Zo werd een kopbal van Zwikstra gestopt en een schot van Balk geblokt. Zeven minuten voor rust kreeg Balk de grootste kans maar de doelman redde op zijn inzet. Ook de gasten waren dichtbij de gelijkmaker. In de 33ste minuut stond de lat een Amsterdams doelpunt in de weg. In het tweede bedrijf bleven de Groningers het gevaarlijkst. Kansen waren aan Quinten Anakotta (dichtbij over), Kian Slor (rakelings voorlangs) en Jesper de Backer (schot naast) niet besteed. Daarnaast moest de FC op de hoede zijn voor een tegendoelpunt. Zeeburgia raakte nog in kansrijke positie het zijnet waarna in de slotminuut het definitieve vonnis alsnog werd geveld. Een inzet van Balk werd gekeerd waarna Slor in de rebound trefzeker was.
FC UTRECHT D1 2-4 FC GRONINGEN D1
0-1 Bjorn Meijer (16.), 0-2 Olivier van der Tuin (26.), 0-3 Luciano Valente (29.), 1-3 (42.), 1-4 Olivier van der Tuin (50.pen.), 2-4 (62.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Milan Drayer, Sietze de Klerk, Emircan Gulge, Jesse Glasbergen, Redzer Veenkamp, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Maurilio de Lannoy. Wissels: Rob Vegt, Bastiaan Renkema, Menno Mulder, Roy Mos, David van der Werff.
Met een mooie overwinning op zak verliet FC Groningen D1 de Domstad. “We waren sterker en wonnen de duels,” zei trainer Arjen Jorritsma die zijn ploeg de wedstrijd voor rust zag beslissen. Liam Tyler voorkwam met een save een achterstand maar vervolgens zette Bjorn Meijer de groenwitte formatie op voorsprong. Een afstandspegel van Olivier van der Tuin en een treffer van Luciano Valente leverde een ruime voorsprong op. Jorritsma: “Na rust brachten zij wat fysiekere jongens voorin en kwamen ze ook agressiever uit de startblokken.” Utrecht scoorde maar het was Van der Tuin die vanaf de stip aan alle onzekerheid een eind maakte. “Dit was een verdiende zege. De jongens waren scherp en deden stinkend hun best. Verdedigend stond het als een huis en aanvallend ging het ook prima. De laatste weken zie je dat het stukken beter gaat. Dat zie je ook in de trainingen terug,” aldus Arjen Jorritsma.
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR C1 12-0 WVV C1
1-0 Kevin de Vries (15.), 2-0 Willem de Boer (22.), 3-0 Bart Kooistra (23.), 4-0 Youri Sletering (25.), 5-0 Bart Kooistra (27.), 6-0 Milan de Koe (32.), 7-0 Bart Kooistra (35.), 8-0 Bart Kooistra (36.), 9-0 Jorn Jongsma (40.), 10-0 Jorn Jongsma (61.), 11-0 Sil Bos (63.), 12-0 Sil Bos (67.)
opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Willem de Boer (36.Maurice Lap), Sil Bos, Milan de Koe (36.Martijn Ferwerda), Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries, Quinten Lamsma (36.Feike Zijlstra), Deno Alejo (51.Jhondly van der Meer), Bart Kooistra, Youri Sletering (36.Jorn Jongsma).
SC HEERENVEEN D1 0-0 SC CAMBUUR D1
opstelling SCC D1 David Huistra, Floris Smand, Max Faber, Dylano van Dijk, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Xanthi Dijkstra, Niels ten Veen, Steyn Potma, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Stef Tjalma, Bas Verbree, Gregory Daraji, Matthias Nartey, Milo Postma, Daan Visser, Bjarn Zorgdrager, Dinand Lourens.