FC Groningen A1 onderuit op Corpus.

Dinsdag 26 januari 2016 om 21:02

Op deze voetbalzaterdag viel slechts een overwinning te noteren. Het jongste jeugdteam ging met de enige drie punten aan de haal.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 1-2 RODA JC A1
0-1 (37.), 1-1 Twan Nieboer (42.), 1-2 (66.)

opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Tim Riksman, Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim, Marijn Ploem, Rutger Etten, Matthijs Hardijk (53.Joey Salden), Gerald Postma (80.Niels Ridderstap), Stan Haanstra (70.Daniel Bouman), Yasssine Zakir, Ozan Kokcu.
De A-junioren van FC Groningen leden in de Eerste Divisie Hoog de eerste nederlaag. In de beginfase zag Yassine Zakir een schot prima gered door de goalie. Ozan Kokcu zag pogingen vervolgens over en naast gaan. De Groningse defensie was daarna niet bij de les en zag de ploeg uit Kerkrade op voorsprong komen. Toch werd het voor rust ook nog gelijk. Een voorzet van Yassine Zakir werd met het hoofd doeltreffend afgerond door Twan Nieboer. Vijf minuten na rust kreeg Mathijs Hardijk een goede mogelijkheid maar zijn inzet belandde in het zijnet. In de 65ste minuut legde de ploeg van trainer Peter Hoekstra een prima aanval over de mat. Stan Haanstra bereikte Ozan Kokcu die over de bal maaide. Twee minuten later zag doelman Heidekamp de gasten wel voor een tweede maal scoren. Kansen kreeg de FC daarna niet meer.
FC EMMEN B1 1-0 FC GRONINGEN B1
1-0 (44.)

opstelling FCG B1 Mats Roorda, Daniel Camara Bos, Tapmahoe Sopacua (60.Ousmane Barry), Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi, Daniel van Kaam, Mees Gootjes (60.Sam Crowther), Teun Cools, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha.
FC Groningen B1 heeft zich niet weten te herstellen van de nederlaag van vorig weekeinde tegen FC Twente. Met dezelfde cijfers ging het ook in Emmen onderuit. Het winnende doelpunt viel vlak aan het begin van de tweede helft. “We begonnen na rust erg slecht en dat zorgde er uiteindelijk ook voor dat we deze wedstrijd verloren,” zei trainer Sander van Gessel. Toch hadden ook de Groningers kunnen scoren maar de doelman van de Drenten verkeerde in grootse vorm. Van Gessel: “We creëerden in de tweede helft veel grote kansen maar het rendement daaruit was onvoldoende.” Na drie wedstrijden in de Eerste Divisie Hoog staat de groenwitte formatie op drie punten.
AJAX D1 3-0 FC GRONINGEN D1
1-0 (13.), 2-0 (24.), 3-0 (46.)

opstelling FCG D1 Liam Tyler, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Maxim Mariani, Jesse Glasbergen, Sietze de Klerk, Maurilio de Lannoy, Rida Ajouaou, Luciano Valente, Jorg Schreuders, Bjorn Meijer. Wissels: Rob Vegt, Olivier van der Tuin, Stijn Hensema, Owen van der Vlag, Bastiaan Renkema, Milan Drayer.
De tweedejaars D-pupillen van FC Groningen leden voor het eerst sinds 14 november een nederlaag. Ajax was op sportpark De Toekomst duidelijk te sterk. Aanvaller Luciano Valente analyseerde de wedstrijd: “We begonnen eigenlijk wel positief aan de wedstrijd en stonden verdedigend ook goed. Later in de eerste helft ging het iets minder en leden we veel balverlies. Ook speelden we te vaak de lange bal. Na rust ging het beter met ons. We kregen een kans. Emircan raakte uit een corner de lat.” Trainer Arjen Jorritsma ziet zijn ploeg de laatste maanden positief ontwikkelen: “In de eerste wedstrijden kregen we veel goals tegen. Dat gaat steeds beter. Toch gaven we de eerste twee doelpunten in dit duel knullig weg. Aanvallend kwamen we niet voor het doel van Ajax. Maar dat lag ook aan hun spel. Ze zetten ons met snelle jongens grotendeels goed onder druk.”
FC GRONINGEN D2 3-1 GENEMUIDEN D1
1-0 David Brouwer (19.),1-1 (27.), 2-1 Jayden Plassaer (39.), 3-1 David van der Werff (53.)

opstelling FCG D2 Roy Mos, Jorte Geertsma, Fofin Turay, Jay Kuiper, Wouter Prins, Revelino Slagveer, Romano Huizinga, Jayden Plassaer, Gilanni Bos, David Brouwer, Aaron van den Berg. Wissels: Milan Schaaphok, Menno Mulder, Xander de Wilde, David van der Werff, Swen Venema.
Tegen Genemuiden stapte FC Groningen D2 met drie punten van het veld. “In de eerste helft hadden we moeite om 100% kansen te creëren,” zei trainer Byron Bakker. “Genemuiden zakte soms ver in. Voorzetten vanaf de zijkant leverde te weinig rendement op.” David Brouwer opende voor de thuisploeg de score. Vervolgens werd ook nog een keer de lat geraakt. Vlak voor rust scoorden de gasten tegen uit een vrije trap. In de tweede helft kende groenwit een prima fase waarin het veelvuldig voor dreiging zorgde. Jayden Plassaer bracht de FC aan de leiding. Met een rake afstandsknal besliste David van der Werff de wedstrijd. “Na rust voerden we het tempo op en creeerden we via de buitenspelers Romano Huizinga en Jayden Plassaer een aantal keren kansen,” aldus Bakker.
Oefenwedstrijd:
FC GRONINGEN C1 2-2 HOLLANDIA C1
1-0 Giovanni Zwikstra (20.), 2-0 Nout de Groot (25.), 2-1 (45.), 2-2 (51.)
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR C1 0-1 FLEVO BOYS C1
0-1 (66.)

opstelling SCC C1 Levi de Ron, Willem de Boer, Milan de Koe, Thimo de Jong, Feike Zijlstra, Jhondly van der Meer, Kevin de Vries, Koen Kribben (19.Quinten Lamsma), Deno Alejo, Bart Kooistra, Youri Sletering.
DE GRAAFSCHAP D1 7-2 SC CAMBUUR D1
1-0 (2.), 1-1 Dylano van Dijk (9.pen.), 2-1 (12.), 3-1 (15.), 4-1 (32.), 4-2 Milan Smit (38.), 5-2 (42.), 6-2 (46.), 7-2 (49.)

opstelling SCC D1 David Huistra, Jort van der Meulen, Floris Smand, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Bas Verbree, Niels ten Veen, Daan Visser, Tobias Hoogstra, Steyn Potma, Milan Smit. Wissels: Tom Roorda, Xanthi Dijkstra, Martijn de Rooij, Gregory Daraji, Max Faber, Matthias Nartey, Milo Postma, Bjarn Zorgdrager, Dinand Lourens.