FC Groningen A1 na rust alsnog met ruime cijfers langs Vitesse A1.

Slechts twee competitiewedstrijden konden doorgang vinden. De A-junioren zegevierden terwijl de onder-16 ploeg een zege liet glippen.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 3-0 VITESSE A1
1-0 Pier Veldman (61.), 2-0 Ajdin Hrustic (75.), 3-0 Yassine Zakir (83.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Gerald Postma (46.Yassine Zakir), Pier Veldman, Willem Gootjes, Dennis van Duinen, Juninho Bacuna (85.Cedric Main), Ajdin Hrustic, Kasper Oldenburger.
Niets leek erop dat de ploeg van trainer Peter Hoekstra uiteindelijk nog zo’n ruime zege zou behalen. Voor rust waren de Arnhemmers de betere ploeg maar lieten ze een paar grote kansen onbenut. Uit de grootste kans wist doelman Erwin Heidekamp redding te brengen. De groenwitte formatie was zelden bij het vijandelijke doel te vinden. De enige dreiging kwam van Juninho Bacuna. Meteen na rust was Vitesse weer gevaarlijk maar Heidekamp voorkwam een achterstand. Bacuna kopte vervolgens de eerste Groningse kans over. Na een uur spelen werd Pier Veldman in stelling gebracht door Bacuna. Veldman haalde hard uit voor de openingstreffer. De wedstrijd kantelde en het meeste gevaar kwam nu van FC Groningen. De Gelderse ploeg raakte nog wel de lat maar in het laatste kwartier beslisten Ajdin Hrustic (afstandsschot) en Yassine Zakir (stiftbal) op prachtige wijze de wedstrijd.
FC GRONINGEN B2 2-2 BRABANT UNITED B2
1-0 Jhurrey Margaritha (7.), 2-0 Jhurrey Margaritha (45.), 2-1 (79.), 2-2 (80.)
opstelling FCG B2 Joep van de Haar, Oege Sietse van Lingen (74.Daphny Phillips), Daniel Camara Bos, Luka Prljic (63.Armani Mardjoeki), Daniel Teune (74.Werner Bouma), Tom van de Looi, Marc Vegter (74.Givancy Phillips), Mark Westra, Teun Cools (63.Sammy Crowther), Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha.
Een knotsgekke slotfase werd de onder-16 ploeg van FC Groningen fataal. Er leek lange tijd niets aan de hand voor de thuisploeg. De mannen van trainer Sander van Gessel domineerden de gehele wedstrijd maar verzuimden afstand te nemen van de tegenstander. Na een goede aanval via Oege Sietse van Lingen en Marc Vegter opende Jhurrey Margaritha vroeg in de wedstrijd de score. Margaritha raakte voor rust ook nog de paal en zag een inzet gekeerd door de doelman. Vijf minuten na de hervatting verdubbelde Margaritha de voorsprong. Meteen daarop spatte een schot van Martijn van Maastrigt uiteen op de lat. Een kopbal van Tom van de Looi werd prima gered terwijl Mark Westra en wederom Margaritha ook dichtbij een derde treffer waren. De drie punten leken een zekerheid maar in de slotminuten ging het alsnog mis. De aansluitingstreffer van Brabant United werd gevolgd door een prachtige knal in de kruising.
Oefenwedstrijden:
FC GRONINGEN D1 3-0 PEC ZWOLLE D1
1-0 Tom van der Werff (24.), 2-0 Jesper de Backer (49.), 3-0 Romano Postema (60.)
FC GRONINGEN D2 9-2 VELOCITAS D1
1-0 Bjorn Meijer (1.), 2-0 Revelino Slagveer (15.), 2-1 (19.), 3-1 Bjorn Meijer (21.), 4-1 Luciano Valente (22.), 5-1 Rida Ajouaou (28.), 6-1 Jamai Bont (32.), 6-2 (46.), 7-2 Emircan Gulge (50.), 8-2 Olivier van der Tuin (56.), 9-2 Olivier van der Tuin (58.)
Teams Locatie Leeuwarden
Oefenduel:
PSV D1 5-1 SC CAMBUUR D1
1-0 (14.), 1-1 Willem de Boer (26.), 2-1 (35.), 3-1 (50.pen.), 4-1 (55.), 5-1 (56.)