FC Groningen A1 na overwinning in de kwartfinales van de Nike Cup.

Dinsdag 06 oktober 2015 om 21:28

In de competitiewedstrijden van vandaag vielen drie zeges en een overwinning te noteren. De A-junioren bereikten de laatste acht in het bekertoernooi.

Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 3-0 VVV/HELMOND SPORT A1
1-0 Twan Nieboer (43.), 2-0 Yassine Zakir (50.), 3-0 Twan Nieboer (61.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap, Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim (77.Youri ter Arkel), Mathijs Elderman, Marijn Ploem (79.Luuk Kuipers), Matthijs Hardijk (77.Nagesh Amatsaleh), Gerald Postma, Ozan Kokcu, Yassine Zakir (67.Mehmet Gencer), Rutger Etten (63.Stan Haanstra).
De A-junioren van FC Groningen hebben zich bij de laatste acht teams in het bekertoernooi, de Nike Cup, geschaard. De gasten verweerden zich aanvankelijk goed en zaten er fel bovenop. Via Yassine Zakir en Matthijs Hardijk kwam er dreiging over de flanken maar de eindpass ontbrak waardoor kansen uitbleven. Vlak voor rust kwam de thuisploeg aan de leiding. Een hoekschop van Matthijs Hardijk werd door Twan Nieboer hard in het doel gekopt. De derde treffer, gescoord in de 61ste minuut, was een kopie van de eerste. Daar tussenin had Yassine Zakir, na goed voorbereidend werk van Ozan Kokcu, de stand op 2-0 gebracht. In de tweede helft had de FC wel een duidelijk overwicht en kreeg men in de slotfase kansen op meer treffers. Zo schoot Nagesh Amatsaleh voorlangs en trof Marijn Ploem de dwarsligger.
PEC ZWOLLE B1 0-1 FC GRONINGEN B1
0-1 Tom van de Looi (54.)
opstelling FCG B1 Daan Reiziger, Ousmane Barry (70.Steyn Strijker), Ken Raghoebar (50.Mees Gootjes), Tapmahoe Sopacua (70.Luka Prljic), Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi, Daniel van Kaam (70.Darlin van der Werff), Ludovit Reis (50.Teun Cools), Sam Crowther, Martijn van Maastrigt, Wilko van der Kooi.
FC Groningen B1 heeft de perfecte start van het seizoen ook in Zwolle voortgezet. Eenmaal werd gescoord en dat betekende de derde 1-0 overwinning op rij in uitduels. “Het was geen goede maar wel een spannende wedstrijd waarin de teams aan elkaar gewaagd waren,” zei trainer Sander van Gessel. “PEC liet ons in de eerste helft het spel maken maar we slaagden er slechts een paar keer in om gevaarlijk te worden. Dat kwam doordat we in een te laag tempo speelden en aan de bal te slordig waren. PEC werd soms vanuit de omschakeling gevaarlijk zonder tot grote kansen te komen.” Het enige doelpunt viel een kwartier na rust. Uit een corner van Daniel van Kaam kopte Tom van de Looi de winnende treffer binnen. “In het tweede deel van de tweede helft ging het spel op en neer en nam PEC steeds meer risico. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor onze goal en ook een paar grote kansen voor ons vanuit de omschakeling,” aldus Sander van Gessel.
FC GRONINGEN C1 1-2 PEC ZWOLLE C1
0-1 (17.pen.), 0-2 (60.), 1-2 Giovanni Zwikstra (69.)
opstelling FCG C1 Max Wolfs, Tijs Mulder (50.Kian Slor), Pim Betzema, Leonel Miguel, Thomas Poll, Max Hamelink, Joel van Kaam (50.Romano Postema), Joris Reiziger, Giovanni Zwikstra, Joshua Sion (50.Corvin Braun), Remco Balk.
De ploeg van trainer Bote Talsma leed de eerste nederlaag van het seizoen. De eerste kans was voor PEC Zwolle dat een inzet gered zag door doelman Max Wolfs. Vervolgens kreeg Remco Balk een goede mogelijkheid. Zijn inzet werd gekeerd waarna Giovanni Zwikstra in buitenspelpositie scoorde. In de zeventiende minuut maakte Thomas Poll handspel in de zestien. De strafschop was geen probleem voor de gasten uit Zwolle. De Groningers kregen voor rust nog een goede kans. Een voorzet van Poll werd door Joel van Kaam echter overgekopt. In het tweede bedrijf bleef de FC problemen houden met het fysiek veel sterkere PEC Zwolle. Remco Balk had nog een goede passeeractie in petto maar zijn schot werd gered door de doelman. Tien minuten voor tijd beslisten de gasten de wedstrijd met een doeltreffende kopbal. Pas in de slotminuut scoorde FC Gronngen via Giovanni Zwikstra de enige treffer in deze wedstrijd.
AFC D1 1-2 FC GRONINGEN D1
0-1 Sietze de Klerk (5.), 1-1 (15.), 1-2 Jamai Bont (24.pen.)
opstelling FCG D1 Liam Tyler, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Stijn Hensema, Jesse Glasbergen, Sietze de Klerk, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Olivier van der Tuin, Luciano Valente, Jamai Bont. Wissels: Milan Drayer, Jorg Schreuders, Revelino Slagveer, Rob Vegt.
FC Groningen D1 heeft in Amsterdam de eerste competitiezege behaald. “We begonnen uitstekend aan de wedstrijd en in het eerste kwartier kwamen ze er niet aan te pas,” vertelde trainer Arjen Jorritsma. De FC kreeg al snel een aantal kansen en het was uiteindelijk Sietze de Klerk die al koppend de 0-1 liet aantekenen. De thuisploeg kwam echter toch op gelijke hoogte door een schot van grote afstand. Jorritsma: “We hadden het daarna even moeilijk.” Vlak voor rust namen de Groningers wederom een voorsprong. Luciano valente bediende Jamai Bont met een steekbal die daaropvolgend in het strafschopgebied werd gevloerd. Bont benutte zelf de toegekende penalty. Na rust ging het spel op en neer maar de drie punten gingen mee naar Groningen. “In de laatste tien minuten hebben we het erg moeilijk gehad. Dankzij Liam Tyler en een beetje geluk hebben we de overwinning uit het vuur gesleept. Uiteraard ben ik tevreden en de jongens hadden dit ook nodig. Dit geeft zelfvertrouwen voor de volgende wedstrijd,” aldus Arjen Jorritsma.
FC GRONINGEN D2 3-2 ATC ’65 D1
0-1 (15.), 1-1 Xander de Wilde (28.), 2-1 Jorte Geertsma (32.), 2-2 (33.), 3-2 e.d. (51.)
opstelling FCG D2 Owen van der Vlag, Romano Huizinga, Xander de Wilde, Milan Schaaphok, Wouter Prins, Maxim Mariani, Thom van Bergen, Jayden Plassaer, Gilanni Bos, David van der Werff, Aaron van den Berg. Wissels: Jorte Geertsma, Jay Kuiper, Fofin Turay, David Brouwer.
Ondanks een hoeveelheid aan kansen wonnen de eerstejaars D-pupillen van FC Groningen ternauwernood van ATC ’65 D1. Vanaf de beginfase was de thuisploeg dreigend. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten echter op voorsprong. Na een inzet op de paal was het in de rebound raak. Kansen waren er vervolgens voor Gilanni Bos (paal), Jayden Plassaer (naast) en Thom van Bergen (save doelman). In de 28ste minuut schoot Xander de Wilde een vrije trap van 35 meter raak. Na de hervatting zette Jorte Geertsma de ploeg van trainer Byron Bakker op voorsprong maar vanaf de aftrap was ook de ploeg uit Hengelo trefzeker. Het bleef lang 2-2 omdat de FC het vizier voorin niet op scherp had. Zo misten Jorte Geertsma (schot over), Thom van Bergen (redding doelman) en Maxim Mariani (kopbal van de lijn) in kansrijke positie. Aan de andere kant raakten de gasten met een afstandsschot nog de paal. Negen minuten voor tijd kwam alsnog de verlossende 3-2. Na een gemiste kans belandde de bal via een verdediger van ATC ’65 miraculeus in eigen doel.
Teams Locatie Leeuwarden
SC CAMBUUR C1 13-0 VV HEERENVEEN C1
1-0 Sil Bos (4.), 2-0 Sil Bos (6.), 3-0 Milan de Koe (26.), 4-0 Deno Alejo (27.), 5-0 Jhondly van der Meer (31.), 6-0 Feike Zijlstra (34.), 7-0 Feike Zijlstra (35.), 8-0 Sil Bos (45.), 9-0 Bart Kooistra (47.), 10-0 Quinten Lamsma (53.), 11-0 Sil Bos (62.), 12-0 Bart Kooistra (63.), 13-0 Feike Zijlstra (66.)
opstelling SCC C1 Tristan Boersma, Willem de Boer, Sil Bos, Milan de Koe (51.Maurice Lap), Thimo de Jong, Jens van der Heide, Kevin de Vries (36.Martijn Ferwerda), Quinten Lamsma, Deno Alejo (36.Youri Sletering), Jhondly van der Meer (42.Bart Kooistra), Feike Zijlstra.
VITESSE D1 3-2 SC CAMBUUR D1
1-0 (11.), 2-0 (25.), 3-0 (27.), 3-1 Martijn de Rooij (30.), 3-2 Martijn de Rooij (60.)
opstelling SCC D1 Tom Roorda, Max Faber, Floris Sman, Bas Verbree, Jort van der Meulen, Tobias Hoogstra, Daan Visser, Xanthi Dijkstra, Matthias Nartey, Martijn de Rooij, Milan Smit. Wissels: David Huistra, Bjorn Zorgdrager, Milo Postma, Dylano van Dijk, Stef Tjalma, Niels ten Veen, Gregory Daraji, Steyn Potma.