Dinsdag 22 september 2009 om 13:22

In de eredivisie bij de A-junioren leek FC Groningen A1 haar tweede zege van het seizoen te behalen. In de slotfase ging het echter mis.

FC GRONINGEN A1 2-2 ADO DEN HAAG A1
—————————————————————————
De ploeg van trainer Paul Raveneau blijft staan op een overwinning na een teleurstellend resultaat op sportpark Corpus den Hoorn. Lang leek het vlaggenschip van de RVO FC Groningen de drie punten te grijpen maar in de slotfase stortte de thuisploeg volledig in. Voor rust was de wedstrijd het aanzien nauwelijks waard. De mogelijkheden waren schaars hoewel Norair Mamedov uit kansrijke positie over schoot. Aan de andere kant moest doelman Steffen Bakker eenmaal goed redding brengen. In de tweede helft ging bij de thuisploeg alle remmen los. Waar de ploeg dit seizoen vaak treffers vlak na rust tegen kreeg, daar scoorde het nu. Verdediger Nick Bakker kon de bal in de 47ste minuut uit een hoekschop eenvoudig binnen tikken. Dat was het startsein van een uitstekende periode van FC Groningen waarin het een handvol opgelegde kansen kreeg. In de 62ste minuut werd de voorsprong verdubbeld dankzij een doelpunt van Hilal Ben Moussa, zijn tweede van het seizoen. FC Groningen vergat ook daarna om de score verder uit te breiden en had het de pech dat een vrije trap op de lat belandde. Met een tweetal frisse krachten, waaronder het thuisdebuut van Kelvin Bossman, ging FC Groningen de laatste vijftien minuten in. Een foutieve spelhervatting van doelman Steffen Bakker leverde de aansluitingstreffer voor ADO op en vanaf dat moment geloofden de gasten uit de residentie er weer volledig in. FC Groningen stortte ineen, kwam niet meer aan voetballen toe en incasseerde in de 88ste minuut alsnog de gelijkmaker. Voor de tweede maal in vier dagen tijd verspeelden de mannen van Paul Raveneau niet alleen een 2-0 voorsprong maar ook vier belangrijke punten.
Bekijk het doelpunt van Hilal Ben Moussa op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd. (http://www.youtube.com/fcjeugd)