string(9) "claudebot"

FC Groningen A1 gearriveerd in Japan.

Woensdag 06 augustus 2008 om 15:06

De oudste jeugdploeg van FC Groningen is in Japan gearriveerd. Morgen, donderdag, zal de ploeg een oefenduel spelen tegen een team uit Yokohama, voordat de deelname aan een toernooi in Hiroshima begint.

Maandagmiddag stipt om 14.00 uur vertrok de FC-bus vanaf Euroborg, uitgezwaaid door vele belangstellenden, naar Schiphol. Vijf minuten na aankomst op Schiphol bleek de eerste domper een feit. De koffer van materiaalman Bert de Boer bleek zoek. Het kon niet anders dan dat die was gestolen op een onoplettend moment.
Gelukkig is Diedrich Streuper meer dan medisch verzorger en heeft hij ook z’n contacten in de beveiligingswereld. Via de security kwam de koffer uiteindelijk vlak voor vertrek toch nog terug. Hopelijk heeft Bert hiermee niet al z’n geluk gelijk verschoten voor de rest van de reis. Vlucht JL412 bleek een goede te zijn. In minder dan elf uur bracht het toestel het gezelschap naar Airport Narita/Tokio.
Bij aankomst was het inmiddels 5 augustus. Het tijdsverschil tussen Amsterdam en Tokio is zeven uur. Waar Nederland net uit de nachtrust kwam, was Japan al volop in bedrijf. Het was warm weer en bovendien bewolkt; de luchtvochtigheid  hoog. De selectie en staf werden per bus vervoerd naar het op tien minuten afstand gelegen hotel in Narita.
Leider Jafie Groninger maakte de kamerindeling bekend en iedereen kon zijn kamers opzoeken. Na een opfrisbeurt kon iedereen aan tafel voor een heerlijk diner. Er werd nader  kennis gemaakt met de mensen van de organisatie Funroots: Jun Hirjama en Kaz Kaneko. Kaz zal gedurende de gehele trip begeleider zijn. Jun voegt zich bij de groep na aankomst in  Hiroshima. Iedereen was dermate vermoeid dat een bed na een lange reis, de eerste nieuwe indrukken en alle organisatorische feiten, als geroepen kwam. Met wisselend succes werd door een ieder de slaap gevat.
 
Op woensdag 6 augustus zat iedereen om acht uur aan het ontbijt. Er wachtte wederom een lange dag. Anderhalf uur later vertrok de selectie per bus naar Yokohama. Nadat de bagage was afgezet, volgde de lunch en een tour door het Nissan Stadium waar in 2002 de WK-finale werd gespeeld tussen Brazilië en Duitsland. Voor leider Jack Jans van FC Groningen C1 werden hiervan de nodige foto’s gemaakt. De trip is dus nu al teamoverschrijdend.
Rond de klok van twee uur ving de eerste trainingssessie aan. De mannen moesten duidelijk nog even op gang komen. Trainer Raveneau noemde nog maar eens de volgorde in de doelstellingen van dit evenement; voetbal op de eerste plaats. De kreet van de dag: “Inspiratie komt uit jezelf”. Na terugkeer in het hotel werd een heerlijk diner genuttigd en een vooruitblik op de dag van morgen gegeven. Tijdens het diner kreeg begeleider Kaz uit handen van Petrit Hoxhaj een geschenk van FC Groningen als goedmakertje voor wat ondeugd.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus