FC Groningen 2 zegeviert met 2-0 bij NEC 2.

Dinsdag 11 februari 2020 om 15:36

FC Groningen 2 heeft dinsdagmiddag de uitwedstrijd bij NEC 2 met 2-0 gewonnen. De eindstand was na 45 minuten reeds bereikt. Na een eigen doelpunt van de thuisploeg bepaalde Tomas Suslov de eindstand op 0-2. Na vier wedstrijden heeft FC Groningen 2 acht punten en is het de nummer 2 van de Reservecompetitie (voorjaar) Poule A.

In Nijmegen maakte de Duitse verdediger Görkem Can voor het eerst zijn opwachting in het groen-wit. Hij speelde de eerste vijfenveertig minuten bij de reserves uit Groningen. Na een klein halfuur werkte Brian Vogelzang een voorzet van Kian Slor in eigen doel: 0-1. In de 34ste minuut verdiende FC Groningen een strafschop.

Nicklas Strunck mikte vanaf elf meter tegen de lat waarna Tomas Suslov er als de kippen bij was om – in de rebound – 0-2 te maken. Dat bleek ruim een uur later ook de eindstand. Met acht uit vier staat FC Groningen 2 nu op de tweede plek van de ranglijst. Komende maandag gaat de ploeg op bezoek bij RKC Waalwijk 2, de huidige nummer 4.

Oppermachtig
Trainer Alfons Arts van FC Groningen was na afloop van het duel gematigd tevreden met het resultaat en het geboden spel. “We hadden de wedstrijd al veel eerder in het slot moeten gooien en bovendien vaker moeten scoren,” aldus Arts. “We waren oppermachtig maar hebben het onvoldoende in de score kunnen uitdrukken. In de fase voor rust, na de 0-2, hadden we nog twee goede kansen. En in het tweede kwartier na rust ook nog een handvol mogelijkheden. Maar het eerste kwartier en het laatste kwartier van de tweede helft waren we veel te slordig in balbezit.”

Jan Hoekstra, Nicklas Strunck, Ko Itakura, Görkem Can (46’ Tapmahoe Sopacua), Thomas Poll, Samir Memisevic (81’ Oussama El Azzouzi), Ahmed El Messaoudi, Sam Schreck, Joël van Kaam, Tomas Suslov (71’ Remco Balk), Kian Slor. Rest bank: Jan de Boer.

Scores: 28’ Brian Vogelzang (eigen doelpunt) 0-1, 34’ Tomas Suslov 0-2.