FC Groningen 2 verliest van FC Utrecht 2

9 december 2019

FC Groningen 2 heeft maandagmiddag in Utrecht met 4-0 verloren in een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht 2. Het duel werd gespeeld op Sportpark Zoudenbalch, het trainingscomplex van FC Utrecht.

Aan de kant van FC Groningen stonden tien van de twaalf spelers aan de aftrap, die zondagmiddag in het Hitachi Capital Mobility Stadion op de bank begonnen bij de wedstrijd tussen de beide eerste elftallen (0-1 eindstand).

Terugblik
Alfons Arts sprak na afloop van een ‘verdiende nederlaag’ en zag hoe zijn ploeg erg slap aan de wedstrijd begon. “Binnen twaalf minuten stonden we al met 2-0 achter,” aldus de FC-trainer. “We werden diverse keren geslacht in de omschakeling. Zelf hadden we wel een paar mogelijkheden, maar vlak voor rust werd het 3-0 en daarmee mochten we nog niet klagen.”

In de tweede helft deed Groningen een tactische omzetting en kregen de gasten meer grip op de thuisclub. Arts: “We gaven na rust niet veel meer weg. In de slotfase kwamen zij door een benutte strafschop nog op 4-0. Al met al een verdiende nederlaag tegen een ervaren ploeg. Van onze jonge jongens had ik verwacht dat ze meer met zo’n wedstrijd zouden doen. Maar na zo’n slap begin is het moeilijk om terug te komen in een duel.”

Voor FC Groningen 2 zit de eerste competitiehelft er reeds op in de Reservedivisie A. Na de winterstop speelt de ploeg, vanaf maandag 20 januari 2020, in de winnaarspoule een halve competitie met in totaal elf wedstrijden.

Opstelling FC Groningen
Jan Hoekstra, Nicklas Strunck, Tapmahoe Sopacua, Bart van Hintum, Amir Absalem (75’ Thomas Poll), Daniël van Kaam, Sam Schreck, Tomas Suslov (46’ Michael Breij), Mo El Hankouri, Romano Postema, Charlison Benschop (68’ Thijs Dallinga).
Rest bank: Jan de Boer.

20191209_FCUFCGro_oefen-8858
20191209_FCUFCGro_oefen-9197

Laatste nieuws