FC Groningen 2 toont veerkracht, maar krijgt te weinig.

Maandag 20 januari 2020 om 20:53

FC Groningen 2 heeft maandagavond de eerste competitiewedstrijd van de voorjaarcompetitie tegen VVV-Venlo 2 gelijkgespeeld. Een doelpuntrijk duel op Sportpark Corpus den Hoorn eindigde in 2-2. De jeugdige ploeg met vijf basisspelers van achttien jaar of jonger toonde veerkracht door na rust een 0-2 achterstand weg te poetsen. De Groningse treffers werden gemaakt door Thomas Poll en Ahmed El Messaoudi.

De wedstrijd kende vanaf het begin een hoog tempo met veel druk van FC Groningen op de helft van de tegenstander. De thuisploeg was gevaarlijk via enkele standaardsituaties, maar kwam na bijna twintig minuten spelen toch op achterstand. Jessy Hendrikx schoot de bal van buiten het strafschopgebied raak in de lange hoek, 0-1. Zes minuten later was het weer kassa voor de gasten nadat Sotirios Kokkinos van dichtbij kon intikken, 0-2.

De Trots van het Noorden liet het er niet bij zitten en werd direct vanaf de aftrap gevaarlijk via Tomas Suslov. Spits Romano Postema kreeg na bijna een half uur spelen een goede mogelijkheid en een andere jongeling, Kian Slor, zag zo`n zes minuten voor de pauze een daverende knal op de paal belanden. Het was een teken dat het nog zeker niet gespeeld was.

En dat bleek na rust. Vrijwel direct na de pauze werd VVV-doelman Delano van Crooij wederom tot een redding gedwongen en even later schoot invaller Ko Itakura vanuit de tweede lijn over het doel. Thomas Poll zorgde met een goed schot na bijna een uur spelen voor de meer dan verdiende aansluitingstreffer, 1-2. Groningen ging op jacht naar de gelijkmaker en die viel twintig minuten voor het einde via Ahmed El Messaoudi.

De middenvelder haalde verwoestend uit en maakte zodoende een prachtige treffer, 2-2. Hoewel het ook na de gelijkmaker eenrichtingsverkeer bleef richting het doel van de Limburgers en wederom de paal een keer werd geraakt, lukte het de FC niet om nogmaals te scoren. Het bleef steken op 2-2 tegen VVV-Venlo 2 en kreeg daarmee niet wat het verdiende.

Opstelling FC Groningen: Jan Hoekstra; Nicklas Strunck, Tapmahoe Sopacua, Samir Memisevic (46’ Ko Itakura), Thomas Poll (84' Remco Balk); Ahmed El Messaoudi, Sam Schreck, Joël van Kaam (76' Leonel Miguel); Kian Slor, Romano Postema, Tomas Suslov.
Rest bank: Jan de Boer.

Scores: 19’ Jessy Hendrikx 0-1, 25’ Sotirios Kokkinos 0-2, 57’ Thomas Poll 1-2, 70’ Ahmed El Messaoudi 2-2.

Scheidsrechter: Thom Winkel