string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

FC Groningen 2 speelt gelijk in Zwolle, 0-0.

Maandag 27 januari 2020 om 16:20

FC Groningen 2 heeft maandagmiddag de tweede wedstrijd in de Winnaarspoule wederom gelijkgespeeld. Op bezoek bij PEC Zwolle werd er in het Mac3Park Stadion niet gescoord, het duel eindigde in 0-0. FC Groningen 2 heeft na het gelijkspel van vorige week tegen VVV-Venlo twee punten uit twee duels. 

FC Groningen 2 bestond maandagmiddag uit een combinatie tussen spelers van de eerste selectie en FC Groningen onder-19. Acht van de veertien spelers die in Zwolle in actie kwamen, zijn tevens speelgerechtigd voor FC Groningen onder-19.
 
Trainer Alfons Arts noemde de 0-0 einduitslag een goede afspiegeling van de wedstrijd. “We hadden in de eerste helft moeite om de tegenstander goed onder druk te krijgen,” blikte Arts terug. “De afstanden waren te groot en we kwamen niet goed in de duels waardoor zij er voornamelijk aan hun rechterkant doorheen kwamen. Het leverde ze twee goede mogelijkheden op. Nadat we in het tweede deel van de eerste helft meer grip kregen, konden we wat speldenprikjes uitdelen.”
 
De grootste kans om te scoren was na rust voor Samir Memisevic, die een vrije trap van ongeveer twintig meter van het doel op de paal schoot. “We zijn na rust wat anders druk gaan zetten en kregen daardoor meer controle over de wedstrijd met meer balbezit. We vonden gemakkelijker een vrije man en dat was ook de fase waarin Samir op de paal schoot. Aan het einde van de wedstrijd werd het allemaal weer wat slordiger, waardoor het veel op en neer ging. De 0-0 uitslag was in mijn ogen een juiste afspiegeling van de wedstrijd.”
 
Opstelling FC Groningen 2: Jan Hoekstra; Nicklas Strunck, Ko Itakura, Tapmahoe Sopacua, Thomas Poll, Samir Memisevic (67’ Oussama El Azzouzi), Tomas Suslov (46’ Remco Balk), Ahmed El Messaoudi, Joël van Kaam, Romano Postema, Kian Slor (88’ Giovanni Zwikstra).
Rest bank: Jan de Boer en Leonel Miguel. 

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard