FC Groningen 2 naar punt bij Go Ahead Eagles.

Maandag 25 november 2019 om 22:06

Het tweede elftal van FC Groningen heeft in Wesepe een punt overgehouden aan de ontmoeting met Go Ahead Eagles 2. De 1-1 eindstand was bij rust al bereikt. Tapmahoe Sopacua was de goalgetter namens de FC. De Groningers blijven koploper in de Reservecompetitie A, nu met 18 punten uit negen duels.

Tapmahoe Sopacua zette zijn ploeg na ruim een halfuur spelen op een 1-0 voorsprong in Wesepe. Kort voor rust was het Zakaria Eddahchouri die de beide team op gelijke hoogte zette. De 1-1 stand bleek later ook de eindstand.

Mistig
De aanloop naar de wedstrijd verliep niet ideaal voor Groningen. Onderweg moest van bus worden gewisseld en aangekomen in Wesepe bleken er ook nog behoorlijke mistflarden boven het kunstgras te hangen. Toch kon de wedstrijd doorgang vinden en met een kwartier vertraging alsnog aanvangen. Trainer/coach Sander van Gessel vond het een wedstrijd met een wisselend beeld: “In de eerste helft wilden beide ploegen de opbouw van de tegenstander hoog onder druk zetten en ontstonden er veel ruimtes. In de tweede helft zakte Go Ahead terug en werden de ruimtes daardoor steeds kleiner.”

De FC-goal kwam tot stand uit een standaardsituatie. “Uit een cornersituatie kreeg Tapmahoe Sopacua de bal voor de voeten en kon hij binnen schieten,” aldus Van Gessel. “Op slag van rust kwam de tegengoal tot stand door een moment van zwak verdedigen aan onze kant. In de tweede helft hadden we een enorm overwicht en een handvol kansen. Mede door goed keeperswerk van hun doelman en door onvoldoende scherpte bij het afronden aan onze kant, bleef het 1-1.”

Winnaarspoule
FC Groningen blijft door het behaalde punt koploper in de Reservedivisie A. Komende maandag, 2 december, wordt op Sportpark Corpus den Hoorn de laatste wedstrijd van de najaarsreeks afgewerkt. Om 15.00 uur is sc Heerenveen 2 dan de tegenstander. Na de winterstop neemt Groningen deel aan de winnaarspoule en worden er nog eens elf wedstrijden gespeeld.