FC Groningen – Utrecht eindigt in een gelijk spel

15 april 2010

FC Groningen heeft woensdagavond in en tegen Utrecht met 1-1 gelijkgespeeld. De eindstand was bij rust al bereikt. Nicklas Pedersen scoorde zijn vijfde seizoenstreffer. Groningen staat twee duels voor het einde van de reguliere competitie nog altijd achtste.

In de 32ste speelronde van de Eredivisie begon FC Groningen in de opstelling zoals die afgelopen zondag in Euroborg aan de tweede helft begon.
Na een klein halfuur brak een doelpunt van FC Utrecht de wedstrijd open. Dries Mertens stuurde Jacob Mulenga weg in de diepte en zag hoe de spits in scoringspositie kwam toen hij de struikelende Oluwafemi Ajilore had afgeschud. Mulenga schoot van vijf meter snoeihard binnen tegen het dak van de goal achter Brian van Loo: 1-0. Acht minuten later was Ricky van Wolfswinkel gevaarlijk en wist Van Loo een tweede treffer te voorkomen met een redding.
Na de pauze kwam Tim Sparv in de ploeg bij FC Groningen. Hij nam de rol van controlerende middenvelder over van Oluwafemi Ajilore. Bij FC Utrecht kwam Sander Keller in de ploeg voor Alje Schut. Behouders een grote kans voor Nana Asare die werd geblokt door Andreas Granqvist, deden zich in het tweede bedrijf weinig hoogtepunten meer voor. Bij FC Groningen kwam Goran Lovre het laatste halfuur in de ploeg voor Leandro Bacuna.
In de slotfase verving Serhat Koç vervolgens nog de maker van de 1-1 Nicklas Pedersen. Voor de thuisploeg was het gelijkspel voldoende om deelname aan de play-offs definitief veilig te stellen. FC Groningen heeft om definitief zeker te zijn nog twee punten nodig.
Komende zondag gaat FC Groningen op bezoek bij PSV. Het duel begint zondag om 14.30 uur in het Philips Stadion. Twee weken later is Sparta Rotterdam in Euroborg de laatste tegenstander van de reguliere competitie. Opstelling FC Groningen
Van Loo; Hiariej, Sankoh, Granqvist, Stenman; Ajilore (46’ Sparv), Van de Laak, Enevoldsen, Bacuna (62’ Lovre); Pedersen (83’ Koç), Matavz.
Rest bank: Nienhuis, Olijve, Lachman.
Opstelling FC Utrecht
Vorm, Van der Maarel, Schut (46’ Keller), Wuytens, Nesu, Silberbauer, Lensky, Mertens, Asare, Mulenga, Van Wolfswinkel.
Rest bank: Sinouh, Cornelisse, Vandenbergh, Van Mierlo, Nijholt, Danso.
Toeschouwers: 20.000
Scores: 28’ Mulenga (Mertens) 1-0, 43’ Pedersen (Enevoldsen) 1-1.
Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaarten: geen

Laatste nieuws