string(9) "claudebot"

FC Groningen – AZ live op Discovery Channel.

Dinsdag 18 november 2008 om 15:16

In de 207de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de wedstrijd tegen De Graafschap, benoemt hij de vele activiteiten van deze week en kondigt hij aan dat de wedstrijd FC Groningen – AZ ook live te zien is op Discovery Channel.

“We hebben afgelopen zondag met de thuiszege op De Graafschap een ongekende prestatie geleverd. Alle zes de thuiswedstrijden van dit seizoen zijn tot nu toe in winst omgezet. Een clubrecord. Bovendien gebeurde dit met de indrukwekkende doelcijfers van 19 treffers voor en slechts één tegendoelpunt. We spelen zondag de voor FC Groningen traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Willem II. Hopelijk kunnen we de hoge positie op de ranglijst ook in dit uitduel waarmaken.”

Sfeeractie

“De middag tegen De Graafschap begon al mooi met een sfeeractie van de Groningen Fanatics. Het prachtige immense spandoek en de choreografie met de groen-witte pamfletten kon op bijval van heel het stadion rekenen. Het is heel prettig te constateren dat het dus toch mogelijk blijft om dergelijke acties op te zetten. Complimenten voor een ieder die zich hiervoor heeft ingezet, maar met name natuurlijk voor de Groningen Fanatics, die zich na de tegenslag van anderhalve week geleden niet uit het veld hebben laten slaan.”

“Helaas werd de middag ook ontsierd door een vervelend incident. Op het moment dat Paul Matthijs halverwege de tweede helft in het veld kwam, vond een klein deel van het publiek het nodig deze wissel af te keuren middels gefluit. Een ieder heeft het recht een voorkeur voor een speler te hebben, het al dan niet eens te zijn met het wisselbeleid van een trainer, maar het kan natuurlijk nooit zo zijn dat iemand van de eigen club wordt uitgefloten. Al was het aantal mensen dat dit nodig vond nog zo klein, het is totaal ongepast.”

Diverse internationals
“Deze week zijn diverse internationals onderweg voor interland-verplichtingen. Zo zijn de Zweden Andreas Granqvist, Marcus Berg en Petter Andersson morgen (woensdag – red.) te volgen in hun interland tegen het Nederlands elftal in Amsterdam. Oluwafemi Ajilore is onderweg naar Colombia om daar een interland te spelen met Nigeria en Tom Hiariej, Darryl Lachman en Shkodran Metaj maken deel uit van een trainingsstage van het Nederlands Beloftenelftal in Hoenderloo. Alle spelers worden donderdag weer terug in Groningen verwacht. Het is natuurlijk een mooi compliment voor de club dat we zoveel internationals aan de diverse nationale elftallen leveren.”

Barcelona
“Komend weekend brengen de investeerders van FC Groningen een bezoek aan Barcelona. Met Ronald Koeman als speciale gast wordt onder meer de Spaanse competitiewedstrijd Barcelona – Getafe bijgewoond. Koeman zal speciaal voor de Groningse groep een voorbeschouwing op dit duel geven. Ook de directie en commerciële afdeling zullen tijdens de trip vertegenwoordigd zijn.”

“Op deze website is op het gedeelte van de FC Groningen Junior club te lezen dat er deze week twee activiteiten zijn. Er wordt morgen (woensdag – red.) een clinic verzorgd in Hoogezand en vrijdag kunnen de Green White Bengels een bezoek brengen aan bioscoop Pathé Groningen, waar de film Madagaskar 2 draait. Hiervoor kan men zich nog opgeven.”

Clublunch
“Morgen (woensdag – red.) is er een clublunch voor leden van de Hattrick’s Club. Hiervoor hebben zich 24 deelnemende bedrijven aangemeld. Gister (maandag – red.) aan het einde van de middag zat ondergetekende in een forum bij sponsorrelatie Hanos in Groningen en gaf daarna ’s avonds een lezing op een jubileumavond van Neptunia in Delfzijl.”

“FC Groningen Media is een sponsorrelatie aangegaan met basketbalclub Hanzevast Capitals. De komende drieënhalf jaar zal onze mediatak de programmaboekjes voor de thuiswedstrijden in Martiniplaza verzorgen en de jaarlijkse presentatiegids produceren. FC Groningen Media treedt op haar beurt toe tot de businessclub van Capitals.”

Eredivisie Live
“Volgende week verschijnt in de speelsteden van 15 van de 18 Eredivisieclubs een speciale krant over Eredivisie Live, de nieuwe voetbalzender van de clubs voor de fans. Deze krant, geproduceerd door FC Groningen Media, werd eerder al uitgebracht in Groningen. Vandaag (dinsdag – red.) zal bekend worden dat Eredivisie Live een weekend lang via het ‘open net’ te zien zal zijn. Op Discovery Channel wordt vrijdag, zaterdag en zondag het signaal van Eredivisie Live doorgezet. Op deze manier kunnen potentiële abonnees kennis maken met de voetbalzender. Zo zal op vrijdagavond 28 november de topwedstrijd FC Groningen – AZ voor iedereen te zien zijn. Meer over deze actie is later te lezen in een uitgebreid bericht op deze website.”

“Maar natuurlijk willen ook nog heel veel mensen graag in het stadion live getuige zijn van FC Groningen – AZ. Begin volgende week zal via deze website duidelijk worden of er nog kaarten beschikbaar komen voor de vakken OO en PP. De overige plekken in Euroborg zijn inmiddels uitverkocht.”

Eredivisie CV
“De directie van FC Groningen, in de personen van financieel directeur Erik Mulder en ondergetekende, zal donderdag aanwezig zijn bij een zogenaamde ‘functionele dag’ van de Eredivisie CV in Utrecht. Tijdens de bijeenkomst in Stadion Galgenwaard zullen tal van onderwerpen besproken worden, zoals de voortgang van de voetbalzender Eredivisie Live, de stand van zaken van een aantal commerciële contracten en de laatste ontwikkelingen van diverse internationale aangelegenheden.”

“Vrijdag zal een afvaardiging van FC Groningen vertegenwoordigd zijn bij het afscheid van directeur Pieter Smit van de VVV Ameland. Pieter Smit heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van de overeenkomst tussen FC Groningen en Ameland.”

Officiële status
“Vorig jaar hebben we in onze wekelijkse nieuwsbrief op deze website aandacht gehad voor de situatie rond Alexander Christovao. Deze jongen, die toen nog als speler deel uitmaakte van onze jeugdopleiding, dreigde het land te worden uitgezet. Inmiddels heeft Alexander een officiële status binnen en dit betekent dat hij zijn toekomst in Nederland tegemoet kan gaan. Dat is mooi nieuws voor alle mensen die zich hiervoor hard hebben gemaakt en uiteraard in de eerste plaats voor Alexander zelf.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus