FC blijft puntloos op vreemde bodem.

Zaterdag 04 november 2017 om 23:01

FC Groningen is er vanavond in Almelo niet in geslaagd de eerste punten op vreemde bodem te pakken en verloor met 2-1 van Heracles. Lars Veldwijk was vlak voor rust de maker van de enige FC-treffer. Hij benutte een strafschop wegens hands. In de 82ste minuut benutte Heracles Almelo ook een strafschop. Het was de winnende goal.

STEM OP DE MAN OF THE MATCH
Na een hoopgevend begin van de eerste helft waarin Lars Veldwijk het puntje van de kruising raakte, kwam de thuisploeg in het Polman Stadion op voorsprong. Een voorzet van Brandley Kuwas werd door Reuven Niemeijer op waarde geschat: 1-0. Niemeijer is nu de speler die viermaal in het eerste kwartier van een wedstrijd scoorde dit seizoen. Niemand in de Eredivisie deed hem dat na.

De betere kansen waren in het vervolg van de eerste helft voor FC Groningen. Zo zag Samir Memisevic een inzet bij een hoekschop van de lijn gered door goalgetter Niemeijer en werd een inzet van Lars Veldwijk door een correcte tackle onschadelijk gemaakt door Dries Wuytens, die al na een klein kwartier zijn ploeggenoot Robin Pröpper was komen vervangen wegens een blessure.

Twee minuten voor de pauze kwam een handsbal van Heracles Almelo in de eigen zestien voor FC Groningen op een zeer gelegen moment. Spits Lars Veldwijk bleef erg koel en schoof een minuut later de 1-1 achter doelman Bram Castro van de zwart-witten. Het betekende ook de ruststand. Direct na de pauze kwam clubtopscorer Mimoun Mahi verdediger Amir Absalem aflossen en nam Django Warmerdam de positie van linksback in.

Mike te Wierik liep in de achttiende minuut na rust tegen de lamp, kreeg een gele kaart en moet daardoor in de komende thuiswedstrijd tegen Vitesse toekijken. Het was namelijk zijn vierde in elf wedstrijden en bovendien had Te Wierik een kaart meegenomen uit de kampioenswedstrijd van Feyenoord, van vorig seizoen. Ook Lerin Duarte ging op de bon. De invaller aan Heracles-zijde onderbrak een snelle tegenstoot van de gasten.

Aan de kant van FC Groningen kwam Jesper Drost in de ploeg als vervanger van Ritsu Doan. In de 81 ste minuut werd een overtreding van Django Warmerdam op de eigen achterlijn de FC fataal. Kuwas werd gevloerd, arbiter Martin van den Kerkhof wees naar de stip en Jeff Hardeveld wist met zijn eerste doelpunt voor Heracles Almelo de drie punten binnen te slepen: 2-1.

Daar wist ook een invalbeurt van Oussama Idrissi geen verandering meer in te brengen. De speler van Jong Oranje verving Uriel Antuna die eerder op de dag het bericht kreeg dat hij voor het eerst onderdeel zal zijn van de nationale selectie van Mexico, die een tweetal oefeninterlands in Europa zal afwerken. In de extra tijd van de wedstrijd kwam aanvoerder en doelman Sergio Padt nog mee naar voren, maar leverde dat vooral voor Groningen zelf gevaar op bij het verdedigen zonder doelman in de eigen zestien.

Het derde verlies op rij in de Eredivisie betekent dat FC Groningen blijft staat op negen punten, nu uit elf duels. Na vijf uitbeurten staat de teller nog op nul punten. De vorige keer dat dat de FC overkwam, was in het seizoen 2005/2006. Inderdaad, het seizoen dat de club verhuisde van stadion en uiteindelijk vijfde werd op de ranglijst met 56 punten. Komend weekend is er geen Eredivisievoetbal. Op zondag 19 november is Vitesse te gast in het Noordlease Stadion!