string(9) "claudebot"

FC bij officiële opening ‘Cruyff Court Hoogezand’.

Donderdag 14 november 2013 om 10:37

FC Groningen was donderdagmiddag met een flinke afvaardiging vertegenwoordigd bij de officiële opening van het ‘Cruyff Court Hoogezand’ in de wijk Gorecht-West.

Stichting FC Groningen in de Maatschappij en wooncorporatie Lefier zijn in september 2010 een samenwerking met elkaar aangegaan om het welzijn en de leefbaarheid in de woonwijken in de gemeente Hoogezand-Sappemeer te verbeteren. Bij de officiële ingebruikname van het ‘Cruyff Court Hoogezand’ waren ook stafleden en eerste selectiespelers van FC Groningen aanwezig.
Sociale functie
De omliggende wijken krijgen met het Cruyff Court een goede, veilige plek om te sporten en de gelegenheid buiten te spelen. Het Cruyff Court heeft ook een sociale functie en brengt mensen samen door activiteiten op het speelveld. Door het maken van plannen en het werven van fondsen hebben wijkbewoners samen met diverse betrokken organisaties – de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Lefier, Fier4Grunn en de Cruyff Foundation – naar deze dag toegewerkt.
Cheque
Voormalig financieel directeur Erik Mulder van FC Groningen heeft bij zijn afscheid van de club in april 2012 aan zijn gasten gevraagd geen cadeau voor hem mee te brengen, maar te doneren voor de aanleg van een Cruyff Court in zijn woonplaats Hoogezand. Dat leverde een cheque ter waarde van iets meer dan vijfduizend euro op. Het veld is aangelegd op de hoek van de Thorbeckelaan en de Goeman Borgesiusstraat in Hoogezand, tegenover wijkcentrum de Badde.
Activiteiten
Tijdens de opening waren er diverse activiteiten georganiseerd. Bewegen en spelen stonden daarbij centraal. Ook de spelers van FC Groningen hebben een actieve rol vervult. Wethouder Roelof Stäbler, Henk van der Meer, directeur van de raad van bestuur van Lefier Hoogezand/Stadskanaal en directeur Carole Thate van de Cruyff Foundation gaven een speech. De eerste aftrap op het Cruyff Court werd vergezeld met muziek en vuurwerk. Aansluitend was er vooral voor de jeugd gelegenheid deel te nemen aan de activiteiten.
Workshop
Voorafgaand aan de opening van het Cruyff Court was er in Hoogezand-Sappemeer een bijeenkomst met de stichting Fier4Grunn. Er werd een workshop gehouden met als titel ‘Fier4Grunn, we spelen de bal rond!’ Daarin blikten de deelnemers terug op wat er sinds de start van de stichting, in september 2010, allemaal is gebeurd en bereikt.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’