FC bekert verder na nipte zege

26 september 2012

FC Groningen heeft woensdagavond in Veenendaal de volgende ronde van de KNVB-beker gehaald. GVVV werd met 2-1 verslagen. Género Zeefuik en Mitchell Schet scoorden voor de pauze. Donderdagavond laat is de loting voor de laatste-32.

Maikel Kieftenbeld en Tom Hiariej stonden in de basis in het bekerduel met GVVV. Lorenzo Burnet begon op de bank, terwijl Tim Sparv geschorst was. De overige negen spelers waren identiek aan de wedstrijd van afgelopen zaterdag bij PEC Zwolle. Halverwege de eerste helft nam de FC afstand van de Topklasser toen Género Zeefuik op aangeven van Kees Kwakman de 0-1 aantekende. In de 38ste minuut schoot Andraz Kirm op de paal. In de rebound leverde Zeefuik de bal af aan Schet, die 0-2 aantekende. Daarmee leek FC Groningen op rozen te zitten. Vlak voor de pauze was het echter oud-prof Terschegget die een vrije trap van zo’n 25 meter achter doelman Luciano krulde. En zo bleef het ook in de tweede helft spannend. De thuisploeg kreeg na een klein uur spelen een dot van een kans in de persoon van ‘opa’ Van Meegdenburg. Het schot werd gekeerd door Luciano. Even later kwam de FC goed weg bij een scrimmage. In het laatste kwartier kwam David Texeira in de ploeg bij Groningen en ging de thuisclub achterin één op één spelen. Invaller Elkaddouri werd ook meteen een keer gevaarlijk. Opgeteld bij enkele afstandsschoten bleef het gevaar op een eventuele verlenging daartoe beperkt. Bij FC Groningen had invaller Texeira de grootste mogelijkheid. Hij werd in doorgebroken toestand vlak over de middellijn echter gevloerd door Bonke die daarmee één van de zes gele kaarten ontving van arbiter Richard Liesveld. Zoals Robert Maaskant een dag eerder al aangaf, was het bereiken van de volgende ronde het enige doel. Daarin is FC Groningen geslaagd. Donderdagavond wordt in Alkmaar geloot voor de derde ronde, waarin nog 32 ploegen actief zijn. Deze duels worden gespeeld rond woensdag 31 oktober. Opstelling FC Groningen
Luciano; Bacuna, Van Dijk, Kwakman, Kappelhof; Kieftenbeld, De Leeuw, Hiariej (83’ Ajilore); Schet (88’ Van Moorsel), Zeefuik (75’ Texeira), Kirm.
Rest bank: Bizot, Magnasco, Burnet, Kostic. Opstelling GVVV
1 Jansen, 19 Oostinjen, 12 Bonke, 3 Hulsbos (75’ 21 Van der Wilt), 5 Adnane, 6 Terschegget, 10 Brouwer, 8 Den Hartog, 16 Van Hoof, 9 Van Meegdenburg, 17 Bottenheft (77’ 11 Elkaddouri).
Rest bank: 23 Van der Klift, 4 Van der Valk, 15 Oost, 18 Cusell. Toeschouwers: 2.500
Scores: 22’ Zeefuik (Kwakman) 0-1, 38’ Schet (Zeefuik) 0-2, 45’ Van Meegdenburg (vrije trap) 1-2. Scheidsrechter: Liesveld
Officials: Steegstra en Langkamp
Gele kaarten: 31’ Brouwer, 33’ Van Meegdenburg, 43’ Schet, 74’ Kieftenbeld, 79’ Bonke, 90’ Texeira.

Laatste nieuws