‘Fantastische opbrengst Goed Geld Gala voor de Opleiding’

20 februari 2018

In de 668ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het uitduel met VVV-Venlo en de discussiemiddag met supporters, kijkt vooruit naar de thuiswedstrijd van komende vrijdagavond tegen NAC Breda en kondigt hij een fanmiddag aan bij sponsorrelatie Bauhaus.

“Het is punten sprokkelen. Natuurlijk gingen we afgelopen vrijdag voor de winst in Venlo, maar dat is niet gelukt. Door het 1-1 gelijkspel tegen VVV hebben we er weer een punt bij en in deze fase van de competitie is ieder punt er één. Elk resultaat telt om niet in de problemen te komen op de stand van de ranglijst.”
 
“Vrijdagavond krijgen we een directe concurrent op bezoek: NAC Breda. Middels een grote actie richting onze seizoenkaarthouders willen we het Noordlease Stadion zo goed mogelijk bezet te krijgen. Onze jonge ploeg heeft namelijk veel baat bij alle steun die het maar kan krijgen. We kennen een zeer stroef seizoen en dan is het van groot belang dat het team – zeker in eigen huis – de steun voelt van ons publiek.”
 
Discussiemiddag
“Afgelopen zondagmiddag hadden we een zeer nuttige discussiemiddag in het Noordlease Stadion. Centraal stond de vraag ‘Waar gaat het Nederlands voetbal heen en welke plek neemt FC Groningen in?’ Na presentaties van huisjurist Wim Entzinger, met een toelichting op de juridische structuur van FC Groningen en de rol van het Gouden Aandeel daarin, en een schets van het voetballandschap door Pieter Nieuwenhuis van het bureau Hypercube, gooide dagvoorzitter Tjeerd van Dekken er een paar stellingen in. Daarop werd ook gereageerd door een forum bestaande uit journalist Iwan van Duren van Voetbal International, directeur Bartel Berkhout van Nyenrode Sports, voorzitter John de Jonge van de Supportersvereniging FC Groningen en ondergetekende.”
 
“Veel facetten kwamen aan bod en vanuit de zaal roerde supporters zich nadrukkelijk. Vooral op een eventuele inmenging van onbekende private investeerders uit verre oorden, werd zeer sceptisch gereageerd. Alle op- en aanmerkingen nemen we mee richting de toekomst. Het is goed om input te krijgen van zeer betrokken supporters, dat is ook wat we voorstaan.”
 
Opleiding
“Gisteren (maandag – red.) was een mooie dag. Eerst vierden we met de bouwploeg van Friso het bereiken van het hoogste punt van het TopsportZorgCentrum – waarin vanaf komende zomer al onze teams hun intrek gaan nemen – en even later mochten we op het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij een cheque in ontvangst nemen van bijna 130.000 euro, ten bate van de Opleiding. Een fantastische opbrengst!”
 
“Bij de VriendenLoterij hebben de deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Van elk verkocht lot is de helft bestemd voor een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn. Wij gebruiken de opbrengst onder meer voor de realisatie van het TopsportZorgCentrum, dat een brug slaat tussen topsport en de breedtesport in Groningen. Daarnaast dient het TopsportZorgCentrum ook als ontmoetingsplaats voor maatschappelijke projecten en initiatieven uit de omgeving.”
 
“Wij danken alle mensen, die meespelen met de VriendenLoterij en daarbij de Opleiding van de club hebben aangemerkt als goed doel, heel hartelijk voor hun bijdrage!”
 
Fanmiddag Bauhaus
“Komende zaterdagmiddag is de eerste selectie en staf tussen 13.00 uur en 15.00 uur aanwezig in Bauhaus Groningen. We houden dan een fanmiddag bij onze sponsorrelatie, waarbij aan activiteiten kan worden deelgenomen en de mogelijkheid bestaat handtekeningen te verzamelen en op de foto te gaan met spelers en staf.”
 
Bezoek aan Arjen Robben
“Vanavond (dinsdag – red.) bezoekt ondergetekende op uitnodiging van Arjen Robben, samen met zijn ouders Hans en Marjo en mijn vrouw Marieke, het Champions Leagueduel van Bayern München tegen Besiktas.”
 
“Tot volgende week!”

Laatste nieuws