Fantastische omhaal Strand Larsen zorgt voor drie punten

15 augustus 2021

Spits Jørgen Strand Larsen kroonde zich in blessuretijd tot matchwinner in Leeuwarden tegen SC Cambuur. De Noor kwam als invaller in het veld en bezorgde FC Groningen via een omhaal op fantastische wijze de drie punten. FC Groningen won in Leeuwarden met 2-1 van de Friezen. Ahmed El Messaoudi maakte de eerste Groningse treffer van het seizoen na een half uur spelen. De goal van Cambuur werd in de tweede helft gemaakt door Robin Maulun.  

Voor keeper Peter Leeuwenburgh, verdediger Neraysho Kasanwirjo en aanvaller Cyril Ngonge betekende het duel in Leeuwarden het officiële debuut voor de Trots van het Noorden. Het drietal begon in de basisopstelling, net als spits Michael de Leeuw die daarmee zijn rentree maakte bij FC Groningen.

Publiek

Het uitverkochte uitvak vol Groningen-supporters liet zich vanaf minuut één horen. Het gaf de ploeg van trainer Danny Buijs energie om de tegenstander in de beginfase kort op de huid te zitten. De eerste kans voor de Trots van het Noorden kwam van de voet van Tomas Suslov. Vleugelspeler Gabriel Gudmundsson snelde langs zijn tegenstanders, gaf een strakke voorzet die door Suslov op spectaculaire wijze op het doel werd gevolleerd. Een goede reflex van Sonny Stevens hield de middenvelder echter van scoren af.
 
Na bijna een kwartier spelen was het weer Gudmundsson aan de linkerkant die er langs kwam. Dit maal was de voorzet laag en kon deze door spits Michael de Leeuw net niet voldoende worden verlengd bij de eerste paal. De FC zette druk op de tegenstander waardoor het verdedigend niet in de problemen kwam en op het middenveld vaak de bal veroverde. Suslov was halverwege de eerste helft nog dichtbij een treffer met een schot over het doel.
 
Ahmed El Messaoudi maakte na ruim een half uur spelen de eerste goal van de FC van het seizoen 2021/2022. De middenvelder liep zichzelf uitstekend vrij en kopte een hoekschop van Suslov tegendraads raak, 0-1. De Leeuw probeerde het vlak voor rust net als Suslov eerder nog een keer met een spectaculaire volley na een voorzet van de linkerkant, maar raakte de bal niet vol.

Messaoudi kopbal

In de tweede helft kwam Cambuur brutaler uit de kleedkamer. Het leverde drie gevaarlijke momenten op voor het doel van de FC in het eerste kwartier van na rust. Keeper Peter Leeuwenburgh lette bij het eerste moment goed op en bleef naar de bal kijken, Mike te Wierik maakte het tweede moment onschadelijk met een sliding. Bij het derde moment onderscheidde Leeuwenburgh zich door met een schitterende redding een gekruld schot van Issa Kallon uit de bovenhoek te plukken.
 
Bij FC Groningen was Romano Postema direct na rust ingevallen voor Ngonge. De spits maakte handig gebruik van zijn snelheid, werd weggestoken door Suslov en stormde op het doel af. Keeper Stevens kon de inzet van de jonge spits stoppen. Cambuur kwam in de 67ste minuut op gelijke hoogte. Een bal vanaf de linkerkant werd teruggetrokken waarna Robin Maulun vrij kon binnen schieten, 1-1.
 
Na aanvallende wissels en een aanpassing in het spelsysteem ging FC Groningen met nog ruim een kwartier spelen op de klok op jacht naar de volle winst. Mo El Hankouri stuitte op Stevens, Wessel Dammers was met een kopbal uit een corner dichtbij en een steekbal op invaller Jørgen Strand Larsen werd op het laatste moment onderschept door een verdediger van Cambuur.
 
Het werd uiteindelijk de wedstrijd van de Noorse invaller. Een lange bal van een andere invaller Bjorn Meijer van achteruit, werd door de spits gecontroleerd in het strafschopgebied. Strand Larsen hield de bal twee keer hoog en zorgde met een fantastische omhaal van grote afstand dat FC Groningen de drie punten mee naar huis mocht nemen. Een schitterende ontknoping en loon naar werken. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 
FC Groningen speelt aankomende zaterdag – 21 augustus – haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. FC Utrecht is dan te gast in Euroborg, aftrap 21.00 uur. Een thuisduel met FC Utrecht was vijftig jaar geleden de eerste officiële wedstrijd ooit van FC Groningen. Rondom de wedstrijd tegen de Utrechters zal uitgebreid worden stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van de Trots van het Noorden.

Strand Larsen
El Messaoudi
Feest
Matusiwa1
SL

Laatste nieuws