string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Fans Stoke City bezorgen spelers D3 kippenvel.

Maandag 09 mei 2011 om 14:58

De jongste jeugd van de RVO verblijft dit weekend in Engeland, op bezoek bij Stoke City FC. Elftalleider Kick Mulder bericht dagelijks vanuit Engeland: dag 3.

Zelfs midden in de nacht, in het uitgaansleven van Stoke, is het verbijsterend om te zien hoe populair Peter Hoekstra hier nog altijd is bij de voetballiefhebbers. Tijd voor een biertje was er amper, want steeds werd hij aangeklampt voor een foto.
Na een korte nachtrust en een lekker ontbijtje gingen we te voet naar het Brittania Stadium voor de wedstrijd van  Stoke tegen Arsenal. Maar eraan voorafgaand mochten we op uitnodiging van de trainer van Stoke, Tony Pulis, de kleedkamer van de thuisploeg bekijken en het stadion vanaf het veld bewonderen.
Daarna konden we de spelers aan de moederes toevertrouwen omdat de staf bovenin het stadion mocht lunchen en Peter de sponsoren daar nog moest toespreken. De jongens zaten op rij 2, naast de harde kern van Stoke en naast het uitvak. Wij zaten bovenin.
Over de wedstrijd tussen Stoke en Arsenal kan ik kort zijn: als je nog nooit een Engelse wedstrijd hebt bijgewoond is het gewoon onmogelijk om uit te leggen wat voor een orkaan van lawaai er te horen is tijdens de wedstrijd. De beleving van de supporters hier gaat toch net even verder dan wij in Nederland gewend zijn. Helemaal toen Stoke ook nog een 2-0 voorsprong nam, was de uitzinnige menigte niet meer te houden…
Ons moment van fame kwam in de rust. Luid toegezongen en gejuicht betraden we het veld. The Legend, zoals Peter hier liefkozend genoemd wordt, werd andermaal luid bejubeld. De jongens volgden hem in de ereronde door het stadion. De ouders langs de lijn hadden zelfs moeite om de camera’s stil te houden, overmand door de emoties en strak van het kippenvel…
Stoke won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1 ondanks een goal van Robin van Persie. Ik heb de afgelopen jaren heel wat mee mogen maken bij de jeugd van FC Groningen, maar dit was toch een absoluut hoogtepunt. De jongens wilden ‘s avonds in het hotel nog voetballen en squashen, zij hadden natuurlijk al lang genoeg stil moeten zitten vandaag. Het squashtoernooi werd uiteindelijk, zoals te verwachten was, gewonnen door mij…
Morgen willen we proberen een rondleiding op Anfield Road bij Liverpool te krijgen voordat we weer in het vliegtuig naar Nederland stappen. Tot morgen!
Groeten, Kick

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard