string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Fandi keert terug in Groningen.

Zondag 01 augustus 2010 om 17:36

Sinds vrijdagochtend bekend werd dat hij zou terugkeren naar Groningen, was hij het gesprek van de dag in Stad en Ommeland. Zondagmiddag om 15.15 uur betrad hij voor het eerst het hoofdveld in Euroborg: Fandi Ahmad.

Door zijn oud-ploeggenoot Henk de Haan overgehaald om naar Groningen te komen, vrijdag in het vliegtuig gestapt en zaterdagavond opgehaald op Schiphol door diezelfde De Haan. Het was een enorme stunt. En zondagmiddag stond hij daar toch echt.

Atmosfeer
Vlak voor drie uur in de warming-up met Oud FC Groningen en om kwart over drie betrad hij als laatste van zijn team het hoofdveld in Euroborg. ’s Morgens was hij op de fiets langs de plek gereden waar tot vier jaar geleden het Stadion Oosterpark stond. De plek waar hijzelf 27 jaar terug een UEFA Cup-doelpunt scoorde tegen Inter Milaan.
“Het was een verrassing voor me het oude stadion helemaal is verdwenen. Maar dit nieuwe stadion is nog veel mooier dan het Oosterpark. Het heeft een geweldige atmosfeer. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor de komst naar deze Open Dag en bedank voor een ieder die het mogelijk heeft gemaakt om mij naar Groningen te halen voor deze speciale gelegenheid,” aldus de Singaporese vedette. “FC Groningen heeft de beste supporters van de wereld!”

Galery play
Met het creatieve duo Fandi-Hugo op het middenveld werd het een tweemaal een halfuur ‘galery play’ voor Oud FC Groningen. Fandi scoorde zelf uit een vrije trap. Hugo benutte een strafschop tegen de FC-supporters. De andere treffers van het mooi combinerende vedettenteam kwamen van Arnold Bos (2x), Ronald Steenge en Marcel Roode.
De opstelling: 1 Richard Vennema, 2 Henk de Haan, 3 Walter Waalderbos, 4 Claus Boekweg, 5 Henk Oosterwold, 6 Joop Gall, 7 Hugo Alves Velame, 8 Arnold Bos, 9 Ronald Steenge, 10 Fandi Ahmad, 11 Marcel Roode, 14 Jan Slor, 15 Rinie Jurna, 16 Marco Koorman, 17 Jan Jaap Kooistra, 19 Dieterman.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’