Faber: ‘Winst geeft vertrouwen’

8 december 2017

FC Groningen staat zondag voor de verste uitwedstrijd in dit seizoen wanneer het om 12.30 uur aantreedt tegen Roda JC. De Trots van het Noorden vertrekt daarom al op zaterdag richting Limburg. De ploeg neemt veel vertrouwen mee na de ruime overwinning van vorige week op ADO Den Haag. “We zullen alle stappen opnieuw moeten maken om weer een resultaat te boeken,” aldus trainer Ernest Faber.

De wedstrijdselectie van de FC kent enkele twijfelgevallen. Zowel doelman Sergio Padt als spits Lars Veldwijk stonden vrijdagochtend niet op het trainingsveld van Sportpark Corpus den Hoorn en hun inzetbaarheid vormt een vraagteken voor zondag. Padt is ziek, terwijl Veldwijk kampt met nekklachten. Kasper Larsen (revalidatie in Italië), Ruben Jenssen (ziek) en Ajdin Hrustic (lies) zijn in ieder geval niet van de partij.
 
Mahi
“We trainen morgen om 12.00 uur en vertrekken aansluitend naar Limburg om vlakbij Kerkrade te overnachten,” zegt trainer Ernest Faber tijdens het wekelijkse perspraatje. “We zullen kijken of Padt en Veldwijk morgen kunnen meetrainen en vervolgens mee kunnen met het team. Mimoun Mahi keerde vandaag terug op de groepstraining na een enkelblessure en gaat in ieder geval mee in de bus. Hij kan zondag minuten maken, al is het altijd even afwachten hoe de enkel reageert na zo’n eerste groepstraining. Ook beloftenkeeper Jan Hoekstra sluit aan waardoor hij niet meespeelt met FC Groningen onder-23 tegen VVOG.”
 
Faber keek met een zeer tevreden gevoel nog even kort terug op de eerste uitoverwinning van dit seizoen vorige week tegen ADO Den Haag. “Dat geeft heel veel vertrouwen. Als je 3-0 wint in Den Haag dan zorgt dat voor een goede sfeer en de manier waarop we speelden, zeker in de tweede helft, was prima. We hielden achterin de nul en hebben veel mogelijkheden gehad om te scoren. Het was een zeer goede teamprestatie waarin iedereen zijn aandeel heeft gehad.”
 
Stugge ploeg
De oefenmeester beseft dat zijn ploeg minimaal hetzelfde moet brengen om zondag ook een mooi resultaat bij Roda JC te behalen. “We zullen alle stappen weer opnieuw moeten maken om weer een resultaat te kunnen boeken. Het gaat erom dat we weer durven te voetballen. In de zuiverheid van de passing zit nog een mooie rek, want we zochten in Den Haag nog te vaak de lange bal.”
 
Tegenstander Roda JC won afgelopen weekend in eigen huis van sc Heerenveen (2-1) en was in het bekertoernooi al eens te sterk voor FC Groningen (3-1). “Het is een stugge ploeg, goed in de omschakeling en sterk met spelhervattingen. Een ploeg met veel lengte en fysiek. Net als vorige week moeten we de ruimtes die we krijgen goed durven te bespelen. Met lef en met dezelfde inzet en mentaliteit als tegen ADO Den Haag.”

20171105jw3882

Laatste nieuws