string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: ‘We moeten het nu met elkaar doen’.

Vrijdag 03 november 2017 om 16:16

Trainer Ernest Faber staat met zijn spelersgroep voor de uitwedstrijd tegen Heracles, zaterdagavond in Almelo. De eerste selectie is volledig fit en beschikbaar en het belang van de wedstrijd is bij iedereen duidelijk. “We hebben die overwinning nodig om de weg omhoog te vinden,” aldus Faber, die donderdag en vrijdag met zijn ploeg op kunstgras trainde.

De spelersgroep is in de aanloop naar het competitieduel met Heracles van morgenavond compleet. Ajdin Hrustic en Kasper Larsen reizen niet mee naar Almelo. Beide spelers komen ’s middags op Sportpark Corpus den Hoorn in actie bij FC Groningen onder-23. “De scherpte zat er de afgelopen week goed in en die scherpte hebben we morgenavond (zaterdag – red.) ook nodig in de wedstrijd,” vertelde Faber op het wekelijkse perspraatje. “We moeten vanaf de eerste minuut met durf en lef op het veld staan. Deze week hebben we niet veel gesproken of de afgelopen wedstrijden uitgebreid nabesproken. We hebben onze blik naar voren gericht. We moeten het nu met elkaar doen.”

Kwaliteiten
Bij de samenstelling van de basiself voor de wedstrijd tegen Heracles zijn voor Faber en zijn staf de snelheid en de voorwaartse drang belangrijke criteria geweest. “We hebben weer goed gekeken welke kwaliteiten we nodig hebben om de wedstrijd tegen Heracles te kunnen winnen. Daarin is het altijd een combinatie van de kwaliteiten van ons eigen team af te zetten tegen die van Heracles. We moeten het voetballend echt beter doen dan de afgelopen wedstrijden. We moeten zorgen dat we makkelijker opbouwen en de bal langer in de ploeg houden. Als je controle over de wedstrijd krijgt, groeit het gevoel dat je die wedstrijd ook gaat winnen.”

Drie punten
Na de drie verliespartijen op rij is heel FC Groningen hard toe aan een overwinning. Maar liefst 361 FC-fans zijn zaterdagavond in Almelo aanwezig in het uitvak om de ploeg te ondersteunen. “We kennen allemaal het belang van de wedstrijd. We hebben die overwinning nodig om de weg omhoog te vinden. We hebben te maken met druk, de vorm van spelers en de komende tegenstander. Daar moeten we ons niet teveel door laten afleiden. In Almelo moeten we onze kwaliteiten optimaal gebruiken en onze wapens gaan benutten om drie punten te kunnen pakken. Hoe ik er persoonlijk in sta? Als je van het team vraagt vol te houden en nooit op te geven, moet je zelf het voorbeeld zijn!”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard