Faber: ‘We moeten het met elkaar doen’

5 mei 2017

Trainer Ernest Faber heeft nagenoeg zijn volledige selectie beschikbaar voor het laatste reguliere thuisduel van FC Groningen, zondagmiddag om 14.30 uur in het Noordlease Stadion. Tegen uittredend landskampioen PSV heeft de Trots van het Noorden alle belang bij drie punten om het seizoen met nog minimaal twee wedstrijden te kunnen verlengen.

Na de zeges op PEC Zwolle en Go Ahead Eagles kende de meeste ploegen in de Eredivisie een weekend zonder verplichtingen, aangezien Vitesse en AZ elkaar afgelopen zondag troffen in de strijd om de KNVB-beker. “We hebben de accu weer helemaal kunnen opladen voor de eindfase van dit seizoen,” vertelde Ernest Faber op het wekelijkse perspraatje. “We hebben twee weken naar de thuiswedstrijd tegen PSV kunnen toewerken en er valt voor beide ploegen nog van alles te halen.”

Tussenstanden
Tijdens de laatste twee speelronden worden alle Eredivisieduels gelijktijdig gespeeld. In beide kampen zullen de tussenstanden op de andere velden vanuit een ooghoek worden gevolgd. Faber daarover: “PSV zal er zeker de eerste twintig minuten vol voor gaan. Mocht Ajax bij de rust al op voorsprong staan, zal dat mogelijk zijn weerslag hebben op PSV. Maar voorop staat dat wij het helemaal zelf moeten doen. We moeten voor drie punten gaan, anders hoeven we er niet eens aan te beginnen. We moeten de duels aangaan, aanwezig zijn en echt de strijd aanbinden.”

Daarin ziet Faber ook een belangrijke rol weggelegd voor de supporters op de tribune. “Voor de trainers heeft het publiek niet heel veel invloed, omdat wij op de bank vooral met het grotere geheel bezig zijn. Maar voor de spelers op het veld kan het echt een extraatje zijn. Dat weet ik vanuit mijn eigen ervaring als speler nog wel. We hebben zondagmiddag waarschijnlijk weer een goed gevuld stadion. En we zullen het ook met elkaar moeten doen.”

Vastigheden
De hoofdtrainer heeft niet veel reden om wijzigingen aan te brengen in zijn basiselftal, zo liet hij weten. “De laatste wedstrijden gingen er veel dingen goed. En deze ploeg heeft ook wel behoefte aan vastigheden. We willen graag de lijn doortrekken van de afgelopen wedstrijden. We moeten de dingen doen waar we goed in zijn, vooral ook aan de bal. En daarnaast zijn de afspraken en samenwerking in de verdediging van belang.”

Kasper Larsen is door een achillespeesblessure nog niet van de partij, aanstaande zondag. Tom van Weert traint steeds meer en vaker mee met de groep op het veld. “Als het morgen (zaterdag – red.) bij de laatste training goed gaat en het medisch verantwoord is, neem ik hem mogelijk op in de wedstrijdselectie. Het is mooi om bijna alle spelers weer fysiek aanwezig te hebben in deze beslissende fase,” stelt Faber.

Desevio Payne en Glenn Bijl spelen zaterdag met FC Groningen onder-23 in Sneek. Roland Baas en Ajdin Hrustic van hetzelfde Beloften-team sluiten zondagmiddag aan bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal tegen PSV.

20170416EOA7245

Laatste nieuws