Faber: ‘We kunnen dezelfde elf laten starten’

16 maart 2018

Trainer Ernest Faber heeft in de aanloop naar AZ-FC Groningen een vrijwel complete selectie tot zijn beschikking. Alleen Kasper Larsen en Amir Absalem zijn komende zondag in Alkmaar nog niet inzetbaar. De laatste training voor AZ-uit is zaterdagmiddag om 15.30 uur in het Noordlease Stadion, waarna de eerste selectie richting Noord-Holland vertrekt. Zondag reizen 146 FC-supporters af naar het AFAS Stadion, waar de wedstrijd in de 28ste speelronde begint om 12.30 uur.

Afgelopen zondag werd in het Noordlease Stadion de eerste zege van 2018 geboekt. PEC Zwolle werd met 2-0 verslagen. “We hebben een goede wedstrijd gespeeld en het nodige vertrouwen getankt,” vertelde Ernest Faber op het wekelijkse perspraatje. “We hebben voor de wedstrijd tegen AZ – onder voorbehoud van de laatste training op zaterdag – ook weer dezelfde spelers tot onze beschikking. Amir Absalem en Kasper Larsen zijn er nog niet bij in Alkmaar en vanuit de Beloften zullen Jan Hoekstra, Lars Kramer, Michael Breij en Uriel Antuna zaterdag na hun wedstrijd bij Jong FC Groningen meereizen richting Alkmaar. We kunnen voor de derde keer op rij dezelfde elf laten starten, zo lijkt het nu.”

Strijdwijze
Tegen een voetballende ploeg als AZ ligt voor FC Groningen dezelfde strijdwijze voor de hand als afgelopen zondag tegen PEC Zwolle. “We moeten weer de ruimtes klein houden en zelf aan het voetballend toekomen. Wat dat betreft hetzelfde recept tegen opnieuw een uitdagende tegenstander. AZ beschikt over veel individuele kwaliteiten en het zal niet makkelijk worden om daar te winnen. De uitdaging is daarom des te groter. Aan de bal zullen we het verschil moeten maken.”

Belastbaarheid
Na zijn korte rentree van afgelopen weekend zal Ludovit Reis ook nu weer met de eerste selectie afreizen. Faber daarover: “We denken dat dit de beste manier is om hem te laten terugkomen na zij blessure. Ludo traint inmiddels alles mee en maakt in de tussentijd minuten bij het eerste elftal. Hij kan nog niet de belasting van een hele wedstrijd aan, dus start hij vanaf de bank. Mogelijk dat hij volgende week in de interlandperiode nog een wedstrijd speelt met Jong FC Groningen. Hij is nog jong en doet het dit seizoen erg goed. Daarnaast gaat hij ook nog naar school. We houden alles goed in de gaten, want we willen hem er graag voor een langere periode bijhouden.”

Compliment
Net als voor Reis geldt, wordt ook de belastbaarheid van Tom van de Looi goed gemonitord. “Het herstel van spelers in trainingen en wedstrijden wordt allemaal meegewogen. Er is een programma op maat, waarbij ruimte is voor extra rust of extra prikkels. Dat passen we continue aan. Tom is een verstandige jongen, die zelf ook goed aangeeft wat hij aankan. Iedereen is fit en staat op het veld. Dat is in deze fase van het seizoen een compliment aan alle betrokkenen.”

20180311JV5991

Laatste nieuws