Faber: ‘We bleven erin geloven’

13 december 2017

Trainer Ernest Faber was na afloop van FC Groningen-PSV (3-3) aangedaan door het nieuws over video-analist Wim Rip van PSV die tijdens de wedstrijd gereanimeerd was en vervolgens was overgebracht naar het ziekenhuis. Over de wedstrijd zei hij dat de ‘energie’ van zijn ploeg in de tweede helft een punt had opgeleverd.

Bij aanvang van de persconferentie meldde perschef Thijs Slegers van PSV dat zijn collega, videoanalist Wim Rip, op zijn werkplek onwel was geworden en vervolgens werd gereanimeerd. “Hij verblijft momenteel in het ziekenhuis. Phillip Cocu is om die reden niet in staat de wedstrijd op deze plek toe te lichten. De toestand van Wim is kritiek en serieus. De technische staf was in de rust al op de hoogte en de spelers zijn na de wedstrijd ingelicht.”

Ernest Faber (FC Groningen): “Allereerst mijn steun en medeleven. Wim is een goede vriend van me en ik heb goed met hem samengewerkt. Het doet wel iets met me. Namens mijzelf en FC Groningen veel sterkte.”

Over de wedstrijd zei Faber: “De beginfase hadden we het moeilijk. We toonden goede wil, maar waren vaak te laat zowel met als zonder bal. We kwamen langzaam beter in de wedstrijd. In de tweede helft kwam er nieuwe energie en speelden we met mee opportunisme. We speelden eerder de lange bal.”

“Het zat ons een mee met de penalty en het harde werken werd uiteindelijk beloond met een punt en een geweldige ontlading. We bleven erin geloven. Het was niet altijd even goed qua voetbal, maar de wil was en bleef aanwezig.”

Laatste nieuws