Faber: ‘Volgende week weer hetzelfde’

9 december 2016

FC-trainer Ernest Faber was in zijn nopjes na afloop van de openingswedstrijd van de zestiende speelronde, die zijn ploeg in ieder geval voor twee dagen in het linkerrijtje bracht. Zijn collega Yannis Anastasiou van Roda JC Kerkrade sprak bij zijn ploeg over een ‘off-day’.

Het was een korte persconferentie na afloop van Groningen-Roda JC. Ernest Faber zag een goede wedstrijd van zijn ploeg: “We zijn prima gestart en waren daarna even de grip kwijt. Toen werden we slordiger maar vervolgens hebben we het wel weer goed opgepakt. We hebben kansen gecreëerd en hadden eigenlijk nog twee of drie doelpunten méér moeten maken.”

“We bleven dichtbij elkaar en kunnen ook deze keer weer tevreden zijn over de uitslag. Komende week hebben we laatste wedstrijd van 2016 en moeten we het jaar goed zien af te sluiten. Dan kunnen we terugkijken op een goede fase. Het zelfvertrouwen is nu zeer groot. Volgende week gaan we weer voor hetzelfde recept.”

Anastasiou (Roda): “Het is voor ons een off-day geweest. Teveel jongens hebben hun niveau niet bereikt. Dat is jammer en mag niet gebeuren. Tactisch heb ik niet zoveel over de wedstrijd te zeggen. In het totaalbeeld hebben we te weinig gedaan en laten zien. We moeten het nu snel vergeten en de aandacht naar volgende week verleggen.” Dan komt Utrecht op bezoek in Kerkrade.

20161209EOC6029

Laatste nieuws