string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Faber: 'Verlies van twee punten is teleurstelling'.

Zaterdag 05 november 2016 om 22:41

Trainer Ernest Faber van FC Groningen kwam in het laatste kwartier van het uitduel met NEC met zijn ploeg op voorsprong, maar gaf deze vijf minuten later weer uit handen. "Zo'n slotfase maakt voetbal leuk en mooi," stelt Faber. "Maar is het altijd het prettigst als je dan wint."

Faber was duidelijk in zijn eerste openbare terugblik op het duel. “We hebben het nagelaten te winnen. Hebben veel controle gehad en het spel bepaald. Maar we hadden het zakelijker moeten uitspelen. We hebben de kansen gehad. Als we secuurder zijn dan win je hier terecht, maar we waren even niet scherp genoeg en zo werd het 1-1.”

Over het spel was Faber best tevreden. “We hebben gecontroleerd en kansen gecreëerd. In de eerste helft was het nog wel even zoeken, door een aantal wijzigingen. Maar er had best iets meer risico genomen mogen worden. Het is ook altijd even aftasten wat tegenstander doet.”

De vier wijzigingen ten opzichte van afgelopen weekend pakten goed uit, wat betreft de FC-trainer. “We wilden iets anders creëren in elftal, na twee nederlagen. Dat is prima verlopen. Er is alleen de teleurstelling dat je twee punten verliest. We zitten er steeds dichter tegenaan. We moeten nog harder zijn, niet zeiken en de overwinning binnen halen. Dan gaan we nog heel veel punten pakken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’